Új határidő - még lehet jelentkezni a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjére

A Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjének szervezői meghosszabbították a nevezés határidejét. Július közepéig várják a zenekarok, szólisták jelentkezését. Fontos tudnivaló a szólisták számára, hogy átvett szerzeményekkel is indulhatnak, nem csak saját dalokkal.

 

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) és a Tumultus Polgári Társulás a SZMAKTEP (Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Tehetséggondozó Program) központi rendezvényeként meghirdetett könnyűzenei tehetségkutatója egyben a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program felvidéki állomása is. 

A rendezvény szakmai partnere a tatabányai Peron Music Alapítvány, támogatója pedig a Cseh Tamás Program és a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala. A szemlének a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ biztosít állandó helyszínt. A 2017. szeptember 16-án, szombaton sorra kerülő rendezvényre a nevezést meghosszabbították a szervezők, így 2017. július 15-ig lehet jelentkezni.

 

A megmérettetésre nevezhetnek szlovákiai lakhelyű, magukat szlovákiai magyarnak valló szólisták, ill. zömmel szlovákiai magyar tagokból álló, szlovákiai bázissal rendelkező csoportok, zenekarok, együttesek. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó.

A jelentkezés feltétele legalább két, értékelhető minőségű, saját szerzemény és az elektronikus jelentkezési lap pontos kitöltése. A szólisták természetesen átvett szerzeményekkel is indulhatnak, nem csak saját dalokkal. A zeneszámokat, illetve azok elérhetőségeit az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várják.
 

A FELHÍVÁS RÉSZLETEI ÉS A JELENTKEZÉSI LAP

A rendezvény újdonságokkal is bővül - további részletek cikkünkben.

A számos értékes nyereményen túl (stúdióidő, fellépési lehetőség, médiaszereplés, tárgyi díjak stb.) a legjobb csapatot a szakmai zsűri delegálja a 2017. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe Budapestre októberben, ahol a fődíj immár 3 millió forint (1 millió Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Cseh Tamás Program által felajánlott 2 millió Ft értékű támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat).

ATEMPO.sk