Búcsúzunk Chester Benningtontól, a Linkin Park énekesétől

A Linkin Park énekese 41 évesen, tragikus hirtelenséggel hagyott itt minket 2017. július 20-án virradóra. Chester pár héttel halála előtt először - és sajnos utoljára – lépett fel a magyar közönség előtt, a VOLT Fesztivál színpadán. A Linkin Park alig két hónappal azelőtt hozta ki hetedik, One More Light című lemezét, amelyen olyan számok debütáltak, mint a „Heavy”, a „Good Goodbye” és az „Invisible”.

 

{jamedia src="/

 

Chester felakasztotta magát Los Angeles megyei otthonában. Holttestét helyi idő szerint csütörtök reggel fedezték fel. Benningtonnak két házasságából hat gyermeke volt.

 

{jamedia src="/

 

Az énekes évekkel ezelőtt drog- és alkoholproblémákkal küzdött. Korábban elmondta, hogy már foglalkozott az öngyilkosság gondolatával, mivel gyermekként egy idősebb férfi szexuálisan bántalmazta.

 

{jamedia src="/

 

Chester Bennington nagyon közel állt Chris Cornellhez, a Sound Garden és az Audioslave májusban öngyilkos lett énekeséhez. Cornell csütörtökön lett volna 53 éves. Májusban Bennington nyílt levelet írt Chris Cornellnek öngyilkossága napján.

 

Az amerikai énekes, a Linkin Park, a Dead by Sunrise és a Grey Daze frontembere volt. Számos publikáció beszámolt Benningtonról, mint generációjának egyik legnagyobb rockénekeséről. "Úgy énekel, mint egy angyal; úgy ordít, mint egy démon" - így említik sok helyen különleges hangját és énektechnikáját.

A Linkin Park első albuma, a Hybrid Theory, nagy sikert hozott a zenekarnak. 2007-ben Chester 46. lett a Hit Paraders „Heavy Metal's All-Time Top 100 Vocalists”-ján (Minden idők legjobb 100 heavy metal énekese).

ATEMPO.sk / MTI