Hétvégén jön a 22. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál – ők a döntősök

Hétvégén jön a 22. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál – ők a döntősök

A Peron Music Alapítvány a magyarországi tehetséggondozó, zeneipari rendszerben előkelő helyet foglal el az idén már 6. székelyudvarhelyi és a 22. tatabányai Peron Music Tehetségkutatók megrendezésével. Az elmúlt esztendőkben fellépő zenekarok díjazottjai nagyszerű pályát futottak be, élen a Margaret Islanddel, akik többek közt már Fonogram díjat is kaptak.

A 22. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál 2017. szeptember 23-án, szombaton 9.00-18.00 óra között kerül megrendezésre, a tatabányai Vértes Agorájában. A rendezvényen ezúttal is 14 zenekar mutatja meg magát a 4 fős szakmai zsűri, az 50 fős diák zsűri és a látogatók előtt. Minden fellépő zenekarról készül egy-egy professzionális videó, amelyet a Peron youtube csatornáján tesznek közzé. A legjobbakra értékes díjak és fellépési lehetőség várnak. A Fesztivál győztese elindulhat a Budapest Music Expo keretében megrendezésre kerülő Öröm a zene Tehetségkutatón, amely az országban megtalálható tehetségkutató fesztiválok győzteseinek döntő megmérettetése. A legjobb zenekar 1.000.000 Ft-os hangszer- és hangtechnika vásárlási és a Cseh Tamás Program jóvoltából 2.000.000 Ft-os lemezkészítési támogatást kap.

Az idei tehetségkutató fellépői között van Felvidékről a Black Mojo, aki az elmúlt hétvégén zajlott Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjének köszönhetően jutott a döntőbe. De ott lesz még a:

Aniway
Amberjack
Barions
Fangler's
Kései Kitérő
Mörpava
Jackie's Gun
Sensus
The Subrune
Perfect Pill
Primrose Paradise
Prionix
Wolf Of Mind.

A Fesztiválon minden zenekar 15 percet játszik, ezen a színpadon töltött 15 percen múlik minden, hogy meggyőzzék a szakmai és a diák zsűrit arról, hogy ők a legjobbak.

A Peron Music Alapítvány 1993-ban azért jött létre, hogy a fiatalok művészetek iránti fogékonyságát, tehetségük kibontakozását támogassa. Ebből a célból 1993-ban tehetségkutató fesztivált alapítottak, amely mára már az ország egyik legnagyobb múltú könnyűzenei tehetségkutatója Magyarországon, és a Kárpát-medencében. Akkor még kevés hazai tehetségkutató rendezvény létezett, de fontosnak tartották, hogy a feltörekvő zenekarok számára legyen olyan fórum, ahol megmutathatják magukat. A megyei tehetségkutatónak indult, évenként visszatérő rendezvény mára már Kárpát-medencei vonzású fesztivál. Folyamatosság, pártatlanság és magas szakmai színvonal jellemzi. Nem gyors sikert kínálnak, hanem lehetőséget arra, hogy a saját útjukat járva, a saját fejlődési ritmusuk szerint érjenek el oda, ahová tehetségük predesztinálja őket.

2012-ben székelyudvarhelyi partnerükkel úgy döntöttek, hogy kiterjesztik a Kárpát-medencére a zenei tehetséggondozást, és életre hívták a Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató Fesztivált. A siker már öt éve tart, azóta az erdélyi zenekaroknak is lehetősége van arra, hogy hazai körülmények között bekerüljenek a magyarországi zenei vérkeringésbe.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk / Peron