Váratlanul elhunyt Aradszky László énekes

"Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt" – tudatta hétfő reggel az Index portált a gyászoló család.

Aradszky László 1935. szeptember 20-án született Budapesten. Az ’50-es évek végén az Országos Szórakoztatózenei Központ stúdiójában, a ’60-as évek elején a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójában tanult. 1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! könnyűzenei versenyén megosztott első helyezést nyert Még ide-oda húz a szív című dalával. 1966-ban a Magyar Rádió Made in Hungary hangversenyét nyerte meg az Isten véled édes Piroskám című versenydallal. Ezzel a koronggal lett a magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Az 1967-es fesztiválon az Annál az első ügyetlen csóknál című dallal a második helyezést érte el, előadói díjat nyert, és a táncdalfesztiválok első aranylemezese is lehetett. Első nagylemeze 1969-ben jelent meg. A ’70-es években eltűnt a nyilvánosság elől, külföldön énekelt. 1986-ban tért vissza az Újra itt vagyok címmel nagylemezzel. Dobos Attila, S. Nagy István, Szenes Iván is írt számára dalokat. 1997 óta Kaszás Péterrel dolgozott.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

50 éves pályája során számtalan európai országban is fellépett, járt Kanadában, Amerikában, de Ausztráliában is.

ATEMPO.sk / Index