Jubileumi Boogiefesztet rendeznek decemberben Győrben

Tizedik alkalommal rendezik meg a Boogiefeszt - Győri Nemzetközi Boogie Woogie Fesztivált december 7. és 9. között. A jubileumi eseményre hét országból tizenkét fellépő érkezik, köztük Ray Dorset, művésznevén Mungo Jerry.

A program december 7-én a győri Árkádban kezdődik Boogie Christmas címmel, ahol a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió mellett fellép Christoph Steinbach osztrák boogie woogie zongorista, Albert Koch német szájharmonika-művész és Pleszkán Écska énekes.

Másnap a Hotel Rába City Centerben vacsorával egybekötött zenés-táncos estet tartanak, ahol a csütörtöki fellépők mellett láthatja a közönség az ötszörös lengyel boogie woogie táncbajnok testvérpárt, Grzegorz és Agnieszka Cherubinskát, valamint egy svéd testvérpárt, Rasmus és Tove Holmqvistet.

A fesztivál csúcspontja lesz a jubileumi Boogie Show, amelynek sztárvendége Mungo Jerry lesz, aki a Dániel Balázs Boogie Woogie Trióval lép színpadra. Mungo Jerry együttese 1970-ben alakult, és már abban az évben világsikert aratott In the Summertime című dalával, amely legnépszerűbb slágere lett. Eddig három alkalommal, 1972-ben, 2006-ban és 2009-ben koncertezett Magyarországon, Győrben idén először.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A szombati Boogie Show-n a fesztivál valamennyi fellépőjével találkozhat a közönség. Így ott lesz Pleszkán Écska mellett Nicolle Rochelle amerikai énekesnő is, aki a sanzonoktól kezdve a dzsesszen, szvingen és musicalen át a blues zenéig minden stílusban otthonosan mozog, Broadway-produkciókban is szerepelt. Játszik a házigazda Dániel Balázs Boogie Woogie Trió, Christoph Steinbach és Albert Koch, de ismét táncol majd Grzegorz és Agnieszka Cherubinska, valamint Rasmus és Tove Holmqvist.

Dániel Balázs szervező elárulta, hogy a 30-as és 40-es évek Amerikájának zenei stílusát megelevenítő egész estés show nézői számára meglepetés produkcióval készülnek.

ATEMPO.sk / MTI