2018-ban világszerte megjelenik a Paddy and the Rats lemeze

Paddy and the Rats

Egy ismert osztrák lemezkiadó, a Napalm Records szerződtette a Paddy and the Rats zenekart. A miskolci alapítású, ír punk-rock kocsmazenét játszó formáció idén megjelent, Riot City Outlaws című albuma világszerte meg fog jelenni.

Az európai országokban rendszeresen koncertező, 2008-ban alakult Paddy and the Rats idén kiadott, sorrendben ötödik lemezének a Motörhead együttes kiadványaiért felelős, Grammy-díjas Cameron Webb volt a producere.

"Régóta keressük a megfelelő kiadót, amelyik segíthet külföldi karrierünket a következő szintre emelni. A Napalm világszerte rendelkezik kapcsolatokkal, úgy tudja promotálni a zenekart, ahogyan mi itthonról erre nem lennénk képesek" – mondta az együttes frontembere, a Paddy O'Reilly művésznéven szereplő énekes-gitárost.

A civil nevüket eredményesen titkoló, "ír" zenészek (Paddy mellett Vince Murphy - basszusgitár, vokál; Joey MacOnkay - gitár, vokál; Seamus Connelly - dob; Sam McKenzie - hegedű, ír síp, skót duda, mandolin; Bernie Bellamy - harmonika, vokál) debütalbuma, a Rats on Board 2010-ben jelent meg, ezt követte a Hymns For Bastards (2011), a Tales From The Docks (2012), a Lonely Hearts's Boulevard (2015), végül a Riot City Outlaws (2017).

 

 

A Paddy and the Rats legközelebb december 28-án Tatabányán, majd a fővárosi Barba Negra Music Clubban és végül Kecskeméten ad koncertet. Már elkezdődött a jövő évi európai turné szervezése, a zenekar számos fesztiválon fellép és 2018 őszén lemezbemutató turnét is tart külföldön.

Az 1992-ben alapított Napalm Records eredetileg metál zenekarok lemezeinek kiadására fókuszált, később más zenei stílusban utazó együtteseket is szerződtetett. Eddig több mint hatszáz kiadvány megjelenésében működtek közre, olyan ismert zenekarok anyagait jelentették meg, mint például az Alter Bridge, a Russkaja, az Answer vagy az Alestorm. A Paddy and the Rats ötödik stúdióalbuma 2018 áprilisától a világ minden részén elérhető lesz.

ATEMPO.sk / MTI