Fábián Julira emlékezik a hazai jazz világ

Fábián Juli

Ingyenes koncerten emlékezik a decemberben fiatalon elhunyt Fábián Julira a hazai jazz színtér színe-java január 28-án a Budapest Jazz Clubban (BJC).

A Harmónia Jazzműhely estéjén fellép

Bencze Alma
Berki Tamás
Cseh Balázs
Gereben Zita
Gyárfás István
Hajdu Klára
Horváth Cintia
Jász András
Kanizsa Gina
Karosi Juli
Kész Petra
Kovács Linda
Lakatos Ági
Milosevits Mirko
Molnár Enikő
Mujahid Zoltán
Palágyi Ildikó
Pápai Zsanett
Sárik Péter
Soós Márton
Szőke Nikoletta
Urbán Orsi
és Vörös Niki is.

A koncertre a regisztrációs helyek gyorsan elkeltek, további ingyenes belépés regisztráció nélkül a BJC kávézójába és bisztrójába lehetséges, ahol a koncertet élőben közvetítik.

Fábián Juli december 16-án hunyt el rákbetegségben. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt. A szakma és a közönség által az egyik legtöbbre tartott magyar díva a dzsessz és a pop műfajában számos sikeres produkció részese volt.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakán végzett Fábián Juli pályafutása első éveiben rendszeres vendége volt a Gyárfás István Triónak, több alkalommal énekelt Pege Aladár zenekarával, a Budapest Jazz Orchestrával. 2005-ben szerepelt az elektronikus zenét játszó Erik Sumo Bandban, 2007-ben és 2008-ban a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. Öt éven át énekelt a Barabás Lőrinc Eklektricben, de készített lemezt a Fábián Juli Jazz Riff-fel, Sárik Péter zongoristával és Zoohackerrel is.

ATEMPO.sk / MTI