Hamarosan kezdődik A Dal 2018 első adása – Így szavazhatunk

Hamarosan kezdődik A Dal 2018 első adása – Így szavazhatunk

A dalválasztó show az első tíz versenyző produkciójával indul szombaton 20.30-kor. "Fantasztikus látni, hogy a szakma is elismeri, fontosnak tartja A Dal című műsort" - mondta Mező Misi, A Dal 2018 zsűritagja.

 

"A ismert előadók, szerzők részvétele A Dalban azt mutatja, hogy ők is komoly lehetőséget éreznek a műsorban dalaik, tehetségük bemutatására, a nagyközönség előtti megmérettetésre, akár nemzetközi színtéren is" - fogalmazott Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa annak kapcsán, hogy idén a popszíntér számos ismert előadója (például Király Viktor, Odett, Maszkura és a Tücsökraj) mellett a dzsessztehetség Szakcsi Lakatos Róbert is indul egy produkcióban, sőt szöveget írt Sztevanovity Dusán is.

Az előválogatáson színes, sokszínű harmincas mezőny összeállítására törekedtek, amely lefedi a közönség igényeit. Hozzátette: nehéz dolguk volt, hiszen úgy kellett szakmai szempontokat figyelembe venniük, hogy közben szem előtt tartották a szórakoztató műsor fontos kritériumait.

"Sok olyan értékünk, kötődésünk van zenei kultúránkban, amelynek mindenképpen előnyt kell élveznie egy dal születésekor" - fogalmazott.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

Mező Misi nagy örömnek nevezte, hogy A Dalban a nagyközönség számára ismeretlen produkciók is indulnak, hiszen karrierjükben ez komoly ugródeszkát jelenthet.

"A mostani mezőnyben több számomra is ismeretlen, tehetséges előadó található professzionális dallal. A Dallal kapcsolatban az egyik legfontosabb szerintem a lehetőség megteremtése, segíteni elindulni az úton. Ebben fellelhető a tehetségkutatás is" - fejtette ki Mező Misi.

Úgy vélte, egy dal minőségét a szöveg, a zene, az ének egysége és jó aránya határozza meg. Megjegyezte, hogy szerinte nem kell foglalkozni a nemzetközi trendekkel, a jó dal legyen őszinte.

 

"Fontos, hogy legyen bemutatkozási lehetőségük a magyar zenei élet szereplőinek, a fiatal zeneszerzőknek, szövetíróknak, együtteseknek" – ezt mondta Frenreisz Károly, a Dal zsűritagja, aki a kritika mellett azt is szeretné elmondani, mi tetszett neki a produkcióban.

HALLGASD MEG A 10 DALT

A Dal 2018 első élő adása szombaton 20 óra 30 perctől lesz a Duna Televízióban, ahol színpadra lép a Ceasefire X (Satellites), a Fourtissimo (Kisnyuszi a kalapban), Király Viktor (Budapest Girl), Knoll Gabi (Nobody to Die for), a Leander Kills (Nem szól harang), a LivingRoom (Kirakat élet), Noémo (Levegőt!), a Patikadomb (Jó szelet!), Süle Zsolt (Zöld a május), valamint Vastag Tamás (Ne hagyj reményt).

Idén is pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére a közönség is A Dal-alkalmazáson keresztül; utóbbi Android és iOS platformon is elérhető. De ez megtehető adal.hu weboldalon is. Mindkét esetben regisztrációra van szükség.

A Dal első műsorának vendége a Balkan Fanatik és Kóbor János lesz.

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében Mező Misi mellett Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész; Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő és Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész szerepel.

Akikkel pedig idén a Duna Televízió nézői együtt kereshetik majd Magyarország legjobb dalát szombat esténként, nem más, mint Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

ATEMPO.sk / MTI