Kórusok Téli Éjszakája – télen is hangot adnak a térnek

Kórusok Téli Éjszakája – télen is hangot adnak a térnek

Hangot a térnek! avagy Hangot a télnek! Az egyedülálló budapesti kezdeményezésben február 24-én, egy este alatt 24 koncertből választhatnak a érdeklődők. A helyszínt adó MagNet Ház ódon, de mégis modern Andrássy úti épületének 4 tere is koncertteremmé alakul, beleértbe a különleges bankfiókot is.

Első ízben kerül megrendezésre a népszerű nyárindító fesztivál kistestvére, a Kórusok Téli Éjszakája. A meghívásos kórusünnep célja, hogy a hétköznapok szürkeségén átragyogva betöltse az énekszót hallani szerető szíveket!

 

Kórusok Téli Éjszakája

 

A meghívott kórusok csupán az énekhangjukkal a capella, azaz kíséret nélküli zenével készülnek, öt különböző stílusban. A kórusmuzsikát és az emberi énekhangot kedvelő közönség így kedvére választhat a. A nemzetközi, magyar klasszikusok mellett felcsendülnek népdalok, régi és modernebb- sőt populáris darabok is. A 12 meghívott kamarakórus között két gyermekkar is helyet kapott, akik a maguk elbűvölő gyermeki lelkesedésével készülnek és várják a koncerteket. Felvidéket a kassai Voces képviseli Ferencei Andrea vezetésével.

 

A kórusok

Aprosa (régizene)
DeChorum Énekegyüttes (régizene)
Városminor Kamarakórus (kortárs)
Csicsergők (gyerekkar)
KVVKamarakórus (klasszikus)
Vox Insana (klasszikus)
Laulujoutsen (népzene)
Voces (klasszikus)
H.A.B. (könnyűzene)
Virágzó Énekegyüttes (gyerekkar)
Capella Silentium (régizene, kortárs)

 

A programban ismét lesz közös daltanulás, valamint a nyárról már jól ismert és elmaradhatatlan záródal-éneklés, amely a végső akkordja lesz a téli programnak is. Tóth Árpád Lélektől Lélekig című darabja fog felcsendülni, melynek kottája már elérhető.

LETÖLTÉS

A hagyományokhoz híven a szervezők - időjárástól függően - Éneklő utcával vezetik be a Kodály köröndről a vendégeket a MagNet Közösségi Házba, ezzel nyitva meg a Kórusok Téli Éjszakáját. A kíváncsi közönség itt belehallgathat a résztvevő kórusok műsorába és az érdeklődők bátran válogathatnak a zenei svédasztal kínálta programokból.

Szeretettel invitáljuk azokat is, akik még sosem voltak a nyári rendezvényünkön, és előnyben részesítik a beltéri hangzást.

A jegyek elővételben a rendezvény honlapján online, és a helyszínen is kapható.

ATEMPO.sk