Meg jelentkezhetsz a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 1. Szemléjére

A Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) és a TUMULTUS Polgári Társulás az idei perbetei TUMULTUS Fesztivál első napján, 2014. augusztus 1-jén megrendezi a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 1. Szemléjét.

A szemle bemutatkozási lehetőség, szakmai megmérettetés a feltörekvő felvidéki zenekaroknak, és egyben lehetőség kapcsolatok kialakítására. A döntőbe jutott együttesek értékes díjak, nyeremények birtokosai lehetnek. Részt vehetnek zenei előadásokon, workshopokon és az egész fesztiválra ingyenes meghívást kapnak.

A jelentkezési határidőt a szervezők meghosszabbították, így 2014. július 10-ig jelentkezhetnek szlovákiai lakhellyel rendelkező, magukat szlovákiai magyarnak valló személyek, illetve zömmel szlovákiai magyar tagokból álló, szlovákiai bázissal rendelkező csoportok, zenekarok, együttesek. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó.

A szemle egyben a Hangfoglaló Magyarország tehetséggondozó program felvidéki állomása, ahonnan a győztes egy neves szakmai zsűri jóvoltából egyenesen bekerül a budapesti döntőbe, ami a Hangfoglalás BUDAPEST MUSIC EXPO 2014 kiállítás keretén belül Budapesten kerül megrendezésre október 3-5. között.

Szintén a perbetei szemle győztese másnap felléphet az 5. Tumultus Fesztivál sztárvendége, a magyarországi Ossian előtt. Továbbá egy profi demó hanganyagot kap, fellépési lehetőséget nyer a budapesti Gödör, Akvárium klubban és továbbá több vidéki klubban, illetve bemutatja a Petőfi rádió is.

Jelentkezési feltételek:

  • Legalább 2 értékelhető minőségű, saját szerzeményeket tartalmazó felvétel, amit a jelentkezők e-mailben (mp3 formátumban, vagy audió illetve videó link csatolásával) az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldjenek el, melyeket előzsűri szelektálja
  • A döntőben előadott számoknak saját szerzeményeknek kell lenniük
  • Nevezési díj 20 euró, melyet csak az előzsűrizés által bejutott zenekaroknak kell kifizetniük. Maga a jelentkezés ingyenes! 

aTEMPO.sk