Fülek idén is csatlakozik a Muzsikál az erdő programsorozathoz

Fülek idén is csatlakozik a Muzsikál az erdő programsorozathoz

Idén 3 térség ad otthont a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatnak, amelyen az erdei koncertek mellett kiállítások, ismeretterjesztő előadások és kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket.

A rendezvény a Kecskeméthez közeli Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn május 26-án és 27-én, a Mátrai Művészeti Napokon június 30. és július 8. között, a gyulai Városerdőn és Püspökfürdőn szeptember 28. és 30. között várja az érdeklődőket.

A Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok egyik helyszíne lesz a felvidéki Fülek is. Mellé Tar, Szentkút, Mátraalmás, Szurdokpüspöki, Abasár, Kékestető, Gyöngyöspata és Gyöngyöstarján is csatlakozik.

A programok között klasszikus és népzenei koncertek, szakvezetéses erdei séták, kézműves gyermekprogramok, helyi termelők bemutatkozása, tudományos ismeretterjesztő előadások és természethez kötődő képzőművészeti kiállítások is szerepelnek.

A rendezvénysorozat 2018-ban a 15. évadára készül, fő célja a környezettudatos életvitel, a fenntarthatóság irányába mozdítani a résztvevőket.

ATEMPO.sk / MTI