Itt a Gombaszögi Nyári Tábor zenei programja

A július 15-től 20-ig tartó Gombaszögi Nyári Tábor zenei programja az igényes magyar könnyűzene legjobbjait sorakoztatja fel, és színes műfaji palettát kínál a résztvevőknek. Az alternatív könnyűzene mellett felhangzik jazz, metál és hiphop is. A tábor színpadán olyan neves magyarországi és hazai előadók lépnek fel, mint a Heaven Street Seven, a Maddogx, a Punnany Massif, az Anna and the Barbies, az Intim Torna Illegál és a Tankcsapda. A látogatók idén nem csak hetijegyet, hanem koncertjegyet is válthatnak majd a helyszínen.

Magasra helyezi a mércét szerda este a Heaven Street Seven produkciója, hiszen a magyar zenei színtér legkiemelkedőbb alternatív zenei formációjáról van szó. A Szűcs Krisztián nevével védjegyezett öttagú zenekar a kilencvenes években debütált a külföldi indie-gitárpop szcénában, ahol hamarabb vált ismertté, mint Magyarországon. A Heaven Street Seven ma már majdnem húsz éve zenél együtt, és zenevilága iránymutatóként szolgált sok fiatal magyar alternatív zenekar számára.

Szintén szerdán lép fel az Anna and the Barbies, a tavalyi év egyik legsikeresebbnek kikiáltott magyar zenekara, amelyet az ÁNEM! című lemezéért Fonogram díjjal jutalmazott a szakma. Nem sokkal ezután jelentették meg legújabb lemezüket Csillagokkal álmodom címmel, amely akusztikusra áthangszerelt dalokat tartalmaz. Mindkét zenekar közönségtalálkozóra is hivatalos az esti koncert előtt, ahol egy kötetlen beszélgetés keretén belül a táborlakók is tehetnek fel kérdéseket a zenészeknek.

Jazz és blues csendül fel a színpadon csütörtök este, ahova a negyvenes és ötvenes évek Amerikáját varázsolja majd a SoulFool Band. A kvintett klasszikusokat elevenít fel, koncertjeiken felhangzanak Louis Armstrong, Lou Rawls, Jimmy Witherspoon és Ray Charles melódiái is.

A Jóvilágvan a tábor visszatérő fellépője. A zenekar egy külön, Gombaszögi Nyári Tábor számára írt dallal is készült. A Melyiké vagy? című szerzemény videoklipjében a zenekar tagjai és a tábor főszervezője, Orosz Örs egy aranyszínű Pontiac-kal száguld végig a pozsonyi állomásról a tábor helyszínéig, a krasznahorkai vár alá. Emellett a zenekar természetesen koncertet is ad péntek este, ahol legújabb lemezéről, a tavaly decemberben kiadott Stúrovszkayáról is játszik majd dalokat.

A hazai fellépők vonalát a Maddogx erősíti majd. A szőgyéni csapat neve tavaly vált ismertté határon túl is, az X-faktor versenyzőjeként. A szombati koncert érdekessége, hogy a zenekar vendéggitárost is hívott. Roland Grapow, aki 12 évig zenélt a német Helloween zenekarban, majd ezután megalakította saját formációját, a Masterplant, néhány szám erejéig csatlakozik majd a Maddogx produkciójához. Vele és a formáció tagjaival a koncert előtti közönségtalálkozón beszélgethetnek majd a táborlakók.

Vasárnap, a tábor zárónapján a felvidéki amatőr zenekaroké a főszerep. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy hagyományt teremtsenek az idén első alkalommal meghirdetett Szlovákiai Magyar Dal Napjával. A jelentkező zenekarok közül szakmai zsűri választott, de a közönség is beszavazhatott zenekarokat. Többek között fellép a Hope Red, az Alyen’s Fall, a Five Members of Distance, a Feel the Void, a Southern Comfort, a Renton and the Error Jam és a The Black Shoes Company.

A tábor zárókoncertje a Punnany Massifé lesz. Az utóbbi formáció zenevilága hiphopból indult, de hamar túlnőtte a műfaj kereteit, és a zsáner legmagasabb színvonalú képviselőjének számít Magyarországon. 2011-es ShenKick című dupla albumával nem csak azt bizonyította, hogy készülhet természetes hangvételű és ritmusú rapp magyar nyelven, hanem azt is, hogy nagyon hatásosan lehet ötvözni más stíluselemekkel.

A house és az elektronikus zene kedvelői is kedvükre válogathatnak az ízlésüknek megfelelő dallamokból, hiszen a keverőpult mögött DJ Peter mellett a galántai Bonita klub lemezlovasai is helyet kapnak. Azokat, akik szeretnének rövid időre kiszakadni a tábori forgatagból, a ChillGarden aktivistái repítik a nyugalom szigetére. A CitySoul nevet viselő zenei részleg, valamint a Cats in Space vizuál csapat tagjai együttes audiovizuális élményt nyújtanak az odalátogatóknak. Ezenkívül fellép a táborban a Szegedről érkező Nemulass, a King Size, a Longerstep és a szlovák nyelvű In Between is.

 

Gombaszögi Nyári Tábor zenei programja:

Július 15. kedd
20.00 Longerstep koncert
21.00 King Size koncert
23.00 DJ Peter (Alternatív, house, retro)

Július 16. szerda
18.30 Heaven Street Seven közönségtalálkozó
19.30 Anna and the Barbies közönségtalálkozó
20.30 Heaven Street Seven koncert
22.00 Anna and the Barbies koncert
00.00 DJ J22 (Dubstep - glitch - hop - electro - house – break)

Július 17. csütörtök
21.00 SoulFool Band koncert
22.00 Intim Torna Illegál koncert

Július 18. péntek
20.30 In Between koncert
21.30 Jóvilágvan nagykoncert
00.00 Nemulass koncert

Július 19. szombat
18.00 MadDogX közönségtalálkozó
21.00 MadDogx koncert
23.00 Tankcsapda koncert
00.00 DJ Zolee (House, electro), DJ HouseSmileez (House, electro)

Július 20. vasárnap
14.00 Szlovákiai Magyar Dal Napja

14.00 – 14.25 Hope Red
14.40 – 15.10 Five Members of Distance
15.25 – 15.55 The Black Shoes Company

17.40 Szlovákiai Magyar Dal Napja

17.40 – 18.15 Aylen's Fall
18.30 – 19.05 Feel the Void
19.20 – 19.55 Renton and the Error Jam

21.00 Punnany Massif koncert
23.00 Szlovákiai Magyar Dal Napja

Southern Comfort

00.00 DJ Peter (Alternatív, house, retro)

ATEMPO.sk