Már Lisszabonban készül az AWS – így nyilatkoztak a srácok

Már Lisszabonban készül az AWS – így nyilatkoztak a srácok

Túl van az első Eurovíziós próbáján a modern metált játszó AWS. A Dal 2018 győztesei május 2-án álltak először színpadra a lisszaboni Altice Arénában.

Siklósi Örs, az AWS énekese így értékelte a próbát:

„A Dal előtt nem szerepeltünk televíziós műsorban, így már ez is új élmény volt számunkra. Rendkívül profi körülményekkel találkoztunk Lisszabonban: a színpad és a pirotechnika is hatalmas. Először a koreográfiára koncentráltunk, nagyon rugalmas és segítőkész a stáb, így néhány dolgon változtattunk is, hogy minden mozdulat jól jöjjön ki.”

Először itt próbálták ki élesben az előadás egyik fontos elemét, amiben Kökényes Dániel gitáros leugrik a színpadról. „Elsőre kicsit ijesztő volt a stage diving: végül háttal, gitárral a kezemben fogok beugrani a közönségbe. Minden próbakörben egyre jobb lett, úgy érzem, hogy a végére sikerült eltalálni a megfelelő ütemet” – mondta Dani.

 

AWS

 

A próba után az AWS több órán keresztül interjúkat adott az Eurovíziós Dalfesztiválról tudósító újságíróknak.

„Olajozottabban ment, mint amire számítottunk, jól álltuk a sarat a nyilatkozatok során. Az amszterdami és a madridi koncertek is sokat segítettek abban, hogy felkészüljünk erre a helyzetre. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, és lassan mindenkit megtanítunk arra, hogyan kell a közös szelfiken „metálarcot” vágni” – mondta el Brucker Bence gitáros.

Csütörtökön az AWS jobban megismerhette Lisszabont, ugyanis a svéd delegációval közösen fedezték fel a város street art szcénáját. „Nagyon jó volt kicsit kimozdulni, ma végre bebarangolhatjuk a város kis utcáit és elveszhetünk Lisszabonban” – mesélte Siklósi Örs.

 

AWS

 

Az együttes következő fontos feladata a szombati második próba lesz, amin tovább tökéletesítik a produkciót, amellyel május 10-én, az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjén, 13. fellépőként állnak színpadra.

A dalfesztivál május 8-i és május 10-i elődöntőit, valamint a május 12-i döntőt is élőben közvetíti a Duna Televízió. Az adások előtt 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort láthatnak a nézők, ebben az AWS lisszaboni élményei mellett a többi versenyzőt is bemutatják majd.

 

 

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Andres Putting