Megújul az Alma Együttes

Alma Együttes

A nyári szünet után új felállásban, megújult zenei hangzással folytatja a zenélést az Alma Együttes. A 22 éve sikeres gyerekzenekarba a frontember, alapító Buda Gábor mellé három régi-új zenész érkezik: Berkesi Alex (basszusgitár), Ránki András (billentyűs hangszerek), és Erkel Gyula (ütős hangszerek), akik rengeteg ötlettel inspirálják az Alma produkció zenei megújulását. A tagcserék teljesen új hangszerelést, a vokális hangzáshoz való visszatérést és a régi Alma slágerek ritmusosabb, feszesebb zenei megszólalását hozzák.

Az Alma Zenekar elmúlt 22 évében előfordultak már tagcserék, ez a megújulás és a felfrissülés legjobb lehetősége, a zenész szakmában nem szokatlan dolog. „Az új tagok szakmai tudása, profizmusa, és friss zenei ötletei inspirálóan hatnak a produkcióra, amelynek igazi nyertesei a gyerekek és a szülők”- mondta a váltásról a zenekar alapítója, Buda Gábor.

 

 

A zenekarvezető idén februárban jelentette be zenésztársainak, hogy változást szeretne. Döntésének fő oka a zenekartagok és a menedzsment közötti feszült légkör volt, amely a produkció számára nem biztosított nyugodt, egészséges, alkotásra ösztönző közeget. A megállapodás és elválás a sajtóban megjelent cikkekben sugalltak ellenére békében és barátságban zajlik. Az Alma Együttesből kivált tagok új gyerekzenekart alapítottak.

A megújuló Alma Együttes frontemberéhez kiemelkedő tudású zenészbarátok csatlakoznak, akik érkezésével valóra válhatnak Buda Gábor zenei megújulással kapcsolatos tervei és vágyai is. A héthúros basszus gitárját virtuóz módon kezelő Berkesi Alex régi-új csapattag, évekkel ezelőtt játszott már az Almában, arcát több videoklipből ismerhetik a gyerekek. Most basszusgitárral, hegedűvel és bendzsóval erősíti a formációt. Ránki András több hangszer mestere, a Magyar Tudományos Akadémia Zeneművészeti Intézetét hagyta ott az Alma Zenekar kedvéért. A formációban billentyűs hangszereket, ütős hangszereket és időnként fúvós hangszereket is megszólaltat majd. Erkel Gyula szakmai tudásával az ütőshangszerek frontján erősíti a csapatot.

 

 

Az új tagokból álló Alma Zenekar bemutatkozó koncertje a múlt hét pénteken Győrváron volt, ahol nagy szeretettel fogadta őket a közönség. „A próbák és a stúdiómunkák folyamatosan zajlanak, - reményeink szerint - számos nagy sláger készül az Alma Együttes boszorkánykonyhájában. Rengeteg nagyszabású tervünk van őszre, többek között klipforgatások, stúdiómunka és TV-műsor is szerepel már a naptárunkban. Két lemezen is dolgozunk párhuzamosan. Az egyik egy hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyermekek életéről szóló anyag, a másik pedig egy beszédkészségfejlesztő lemez. Ebben a munkában Kiss-Péterffy Márta az alkotótársunk, aki több nagy slágerünk szövegírója is. Bízunk benne, hogy idén ezek a projektek is révbe érnek.” – beszélt az őszi és év végi tervekről a frontember.

A koncertek repertoárja is frissül, a nagy slágerek mellett a tavasszal megjelent Hortobágy c. lemez dalai is hallhatók lesznek az új színpadi produkcióban. A szélesebb közönség július végétől bulizhat együtt a megújult Almával, Felvidéken többek közt a XIX. Kisudvarnoki Falunapon.

Július közepéig viszont még a régi formációval találkozhatnak a rajongók a fellépéseken, most szombaton Dunaszerdahelyen a Felvidéki Vágtán, valamint a Víz, Zene, Virág Fesztiválon Tatán.

ATEMPO.sk