Félidőnél a Gombaszögi Nyári Tábor

Félidőnél a Gombaszögi Nyári Tábor

Félidőnél tart a Gombaszögi Nyári Tábor. Ma is a legkülönbözőbb témák kerülnek terítékre.

A reggeli mellé a Tóth Károly előadói sátorban Hegedűs Henrik, alias Heinrich, az Új Szó Focitipp mellékletének szerkesztője és ugyanezen napilap sport rovatának vezetője elemezte az idei foci vébét, majd pedig ugyanitt a magyarok jótékonykodási szokásairól beszélgetett Forró Tibor, Forgács Attila a Dögös Sprint szervezői, Ibos Henriett és Haris Szilárd a református egyháztól. Ezután Mogyorósi Rebeka pszichológus, pár- és családterapeuta jelölt érkezik a táborba, hogy a manapság divatos Tinderről, a legtöbb felhasználóval rendelkező online párkereső applikációnak modern kapcsolatokra gyakorolt hatásairól beszéljen. Este pedig Feledy Botond Sólymos Karinnal tart egy kis szeminárium jellegű workshopot.

A Pátria sátorban a felsőoktatásé lesz ma a főszerep. Lovász Bálint, Szlovákiai Egyetemi Diákönkormányzatok Szövetségének elnöke és Tari Dávid Tas, az Ady Endre Diákklub elnöke lesz a vendég. Majd pedig a magyarországi Diákparlamentből érkezik Tarnay Kristóf Ábel és Kormos Krisztián, a hazai Diákhálózatot pedig a szervezet elnöke, Kotiers Róza képviseli majd a Vasík János vezette beszélgetésben. Zárszóként pedig Gazdag Józsefhez Csepelyi Adrienn író, újságíró érkezik, aki először írt könyvet nőként a fociról.

Este fellép a Kossuth-díjas Szarka testvérek zenekara, a Ghymes, a Kisszínpadon az alternatív zenét játszót Mörk, a Folkszögletben ad koncertet a Parno Graszt, a Nagyszínpadon pedig a Punnany Massif.

RÉSZLETES ZENEI PROGRAM

További információkat a tábor Facebook-oldalán és a www.gombaszog.sk oldalon találnak az érdeklődők, ahol a részletes program is olvasható.

ATEMPO.sk
Fotó: Gombaszög