Elfogytak az elővételben kapható Sziget bérletek

Sziget fesztivál

Augusztus 4-től már csak napijegyet lehet váltani a 11-én kezdődő Szigetre, ugyanis a fesztivál történetében először - a kezdet előtt egy héttel - elfogytak a bérletek. A szervezők azonban gondoltak a későn eszmélőkre és azokra, akik valamilyen oknál fogva nem juthattak elővételes jegyhez: számukra az utolsó 1000 db bérletet félretettek, amit csak a kapuban, az érkezéskor tudnak megvásárolni.

Gerendai Károly szerint már korábban látszott, hogy lényegesen nagyobb az érdeklődés: "ez a jobb programoknak köszönhető, illetve annak, hogy mostanra értek be az elmúlt évek fejlesztései". Az elmúlt évek visszaesése után idén nőtt a magyar közönség érdeklődése és több európai országból is sokkal többen jönnek, mint az előző években. Ez utóbbi okát a főszervező abban is látja, hogy Budapest egyre trendibb a külföldi látogatók körében.

"A Sziget véges befogadóképessége okán 45.000 főben limitáltuk az eladható bérletek számát, de a napijegyek száma is véges, azt naponta 25 ezerben határoztuk meg, hisz a bentlévő tiszteletjegyesekkel, közreműködőkkel és dolgozókkal együtt összesen 85 ezer napi látogatót képes kényelmesen ellátni a fesztivál infrastruktúrája" – avat be a számokba a főszervező, aki szerint idén elképzelhető, hogy a végén az összlátogatószám meghaladja a 400 ezret.

Sziget fesztivál idei himnusza: Ivan And The Parazol - Together

ATEMPO.sk