Örökké álom - indul a Rómeó Vérzik őszi turnéja

Rómeó Vérzik

Idén tavasszal jelent meg a somorjai Rómeó Vérzik Örökké álom című klipje, melynek alap tematikája a tűzoltók élete körül forog.

Ilyen tüzes lesz a hétvégén induló őszi turnéjuk is, amely a daltól kölcsönözte a címét. Szombaton, október 13-án, Komáromban kezdi meg a zúzást a banda az Örökké álom Tour 2018 keretében. Karácsonyig összesen tíz fantasztikus bulit nyomnak majd le olyan városokban, mint Dunaszerdahely, Győr, Esztergom, vagy Miskolc. Nyolc helyszínen a Junkies-el közösen lépnek majd színpadra.

 

A rock banda az idei évet már négy taggal indítottam, amikor is csatlakozott hozzájuk Kálmán Ákos. „Az év első fele azzal telt el, hogy szoktuk egymást, és amerre csak tudtuk bemutattuk a zenekar eddigi legerősebb felállását.

Ákos igazi fiatalos hangulatot hozott a zenekarba és ez nem csak a dalokon, de a buszban is látszik.

Szinte egészen kicserélődött a technikai személyzet körülöttünk, így elmondható, hogy tavasszal inkább bejárattuk a gépezetet, nyáron még kisebb-nagyobb fejlesztéseken esett át a produkció, de most ősszel már egy kiforrott, erős és nyomatékosan odacsapó Rómeó Vérziket láthat és hallhat a közönségünk.” - mondta Koppány, a zenekar frontembere.

 

Rómeó Vérzik

 

Az utolsó negyedév elsősorban a turnéról fog szólni. „Heti két alkalommal vagyunk lent a próbateremben és javában dolgozunk az új dalokon is, de most a napokban csakis az őszi turnéstartra vagyunk kihegyezve.

A Komáromban induló turné állomásain sok olyan dalt elővettünk, amiket már nagyon régen játszottunk. Gondolok a Placcra, az Együtt 2 lánnyal vagy az Idegen Népköztársaságra.

Persze sok dal lesz hallható a legutolsó lemezünkről is. Lesznek nagy slágerek is, melyeket évek óta játszottunk a koncertjeinken, de most ősszel cserepadra kerülnek, pontosan azért, hogy a ritkábban játszott dalok helyet kapjanak a kezdő csapatban.”

 

Az Örökké álom turné állomásai:

Október 12. - Komárom, RÉV
Október 20. - Dunaszerdahely, Soul Hunter Music Club
Október 26. - Miskolc, Corner Stage (+ Junkies)
Október 27. - Debrecen, Roncsbár (+ Junkies)
November 16. - Székesfehérvár, Fezen Klub (+ Junkies)
November 24. - Szekszárd, Szekszárdi Est (+ Junkies)
December 1. - Győr, Bridge Hallgatói és Oktatói Klub (+ Junkies)
December 7. - Gödöllő, Trafo Club (+ Junkies)
December 15. - Esztergom, Sportalsó
December 21. - Sopron, Hangár Music Garden (+ Junkies)
December 22. - Szombathely, Végállomás Klub (+ Junkies)

 

 

A bandában a koncertek mellett a próbateremé lesz ősszel és télen a főszerep. „Írjuk az új dalokat, Ricsi ontja magából az ötleteket és Ákos is szép számmal hozza a riff ötleteket. Januárra tűztük ki a demózást, jövő nyár elejére pedig a lemezkiadást.

2018 nyárán lett az Aquarian dobbőrök endosere Sancho, Ákost pedig egyenesen Amerikából kereste meg a DR húrgyártó cég, hogy legyen az itteni arca a cégnek.

Ez mind nagy megtiszteltetés számunkra. Nagy pörgés megy körülöttünk, rengeteg tervünk van a jövő évre és már most tervezzük a jubileumi huszonötöst, mely 2020-ban lesz. Azt az évet szinte egészen biztos végig turnézzuk, ennek az előkészületei folynak már most." - tette hozzá Koppány.

 

Sok sikert kívánunk a Rómeó Vérziknek, nem csak az őszi turnéhoz!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Gombás Ákos