Negyedik a Söndörgő új albuma a World Music Charst Europe listáján

A Söndörgő Együttes július végén megjelent, Tamburocket - Hungarian fireworks című új albuma a megjelenés után négy nappal a negyedik helyen áll a szakma egyik legfontosabb rangsorában, a World Music Charst Europe (WMCE) listáján.

A WMCE egy tizenegy ország szakmai zsűrije által összeállított, havonta frissülő rangsor, amelyen eddig csak néhány magyar előadónak - köztük Lajkó Félixnek vagy Sebestyén Mártának - sikerült szerepelni. A Söndörgő ötödik albuma, amely az angliai székhelyű Riverboat Recordsnál jelent meg, egyből a negyedik helyre iratkozott fel a listára – közölték.

A délszláv népzenét játszó együttes ma az egyik legkeresettebb zenekar a világzenei színtéren. Európa olyan rangos fesztiváljain és koncerttermeiben játszanak manapság, mint a brit WOMAD (World Of Music, Arts and Dance) Festival, a bécsi Wiener Konzerthaus, a Sziget Fesztivál vagy éppen a szakma legfontosabb zenei vására, a Womex.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

Szeptemberben a banda nyolc koncertből álló amerikai turnéra indul, amelynek során fellépnek többek között New Yorkban, Chichagóban és Albuquerque-ben is.

aTEMPO.sk
forrás: MTI