Kristóf Réka újabb díjat nyert - hamarosan jön a debütáló lemeze

Kristóf Réka

November elején zajlott a düsseldorfi Anton Rubinstein Akadémia énekversenye. A megmérettetésen ott volt a komáromi Kristóf Réka is, a 2017-es Virtuózok abszolút győztese.

Nagy öröm, hogy idén ő hozta el a németországi verseny első díját. Gratulálunk :-)

A megmérettetésen Joachim Tschiedel zongoraművész kísérte, ahol fél órás programot kellett bemutatnia minden résztvevőnek. Smetana, Carmen, Mozart és nem utolsósorban Kodály, valamint Bartók darabokat hallhatott a zsűri az énekesnőtől.

És még egy öröm hír: a tervek szerint év végén fog megjelenni Réka debütáló lemeze az Accademia di Monaco együttessel Infurore címmel. Kíváncsian várjuk.

 

Kristóf Réka Komáromban született, magyarként zenei környezetben nevelkedett, ahol a kultúra és a népzene kulcsfontosságú szerepet játszott. 2010 és 2012 között kezdte meg zenei tanulmányait Dobi-Kiss Veronikánál a Richter János Konzervatóriumban. 2012-ben felvételt nyert a Brémai Zeneművészeti Főiskolára, ahol Prof. Laki Krisztina és Prof. Thomas tanítványaként kamatoztatta tudását. 2016 októberétől Prof. Fenna Kügel Seifried tanítványa az August Everding Színiakadémia, Zene- és Színművészeti Főiskolán, Münchenben. Rendszeres résztvevője Laki Krisztina mesterkurzusainak, valamint részt vett már A. Kirchschlagerrel és M. Martineauval, Prof. Gerd Ueckerrel mesterkurzusain is.

2011-ben a szegedi VII. Nemzetközi „József Simándy” Énekversenyen elnyerte Simándy József özvegyének különdíját, 2015-ben Timmendorfer Strandon, Walter és Chalrolle Hame Alapítvány különdíjasa lett. 2017-ben a Deutsche Bühnenvereinen ösztöndíjasa. Szintén 2017-ben több száz jelentkező közül ő lett a Virtuózok Tehetségkutató Műsor abszolút győztese.

Németországi tanulmányai alatt számos alkalommal szerepelt már színpadon olyan híres darabokban, mint pl. Jancsi és Juliska, E. Humperdinck, ahol Juliskát játszotta. Az iskolai projekteken kívül fellépet még a Bremerhavenban, Puccini: La rondine operájából Liset szerepét játszotta. Továbbá fellépett már olyan híres helyszíneken, mint a Brémai Die Glocke és a müncheni Prinzregententheatr Gartensaal.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk