Ó, szép fényes hajnalcsillag – adventi turnéra indul Korpás Éva, Balogh Kálmán és Madarász András

Ha a nagy decemberi rohanásban jólesne egy picit lassítani, ráhangolódni a karácsony igazi értékére érdemes lesz ellátogatni Korpás Éva népdalénekes és zenésztársai koncertjére.

Idén Ó, szép fényes hajnalcsillag című műsorukat négy alkalommal hallhatjuk, láthatjuk Felvidéken. Őrsújfalu, Kürt, Érsekújvár és Gúta közönsége élvezheti az énekesnő gyönyörű hangja mellett a Balogh Kálmán, eMeRTon, Artisjus és Kodály Zoltán díjas magyarországi cimbalomművész és a friss Harmónia-díjas Madarász András (gitár, zongora) játékát.

„Az Ó, szép fényes hajnalcsillag műsorunk hangzóanyag formájában a Mezőgazda és a Folk Európa Kiadó közös gondozásában 2005-ben látott napvilágot. A kiskönyv Bereczky János által szerkesztett népi karácsonyi énekes gyűjteményét tartalmazza, melyből válogatás alapján született meg a hangzóanyag Balogh Kálmán cimbalomművész és az én előadásomban.” - tudtuk meg Korpás Évától.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

„A kiadók kértek fel bennünket e muzsikára. A dalokhoz a zenei kíséret megálmodója Kálmán volt, ahol sokszor két szólammal is gazdagítja a hangzást. Természetesen élőben ezt nem tudja előadni, ezért csatlakozott hozzánk Madarász András, aki ezt a másik szólamot tölti be saját hangszereivel.”

A koncertjükkel igazán meghitt pillanatokat varázsolnak, melynek fül és szemtanúi voltunk már mi is 2016 karácsonyán.

„Mindenki a saját tudását, kreativitását és zenei világát illeszti a népdalokhoz, melyek a legnemesebb egyszerűséggel, s ugyanakkor szépséggel szólalnak meg. S így e hármas egység igazi nyugalmat árasztó hangulatot hoz el a Jézus születésére váró adventi időszakban.” - tette hozzá az énekesnő.

Aki teheti menjen el a koncertekre, nem fog csalódni.

December 8., 15.30 – Őrsújfalu, kultúrház
December 8., 18.00 – Kürt, kultúrház
December 9., 16.00 – Érsekújvár, református templom
December 14., 18.00 – Gúta, Nagyboldogasszony plébániatemplom
December 23., 14.30 - Inám, Szent György templom

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk