A Virtuózok zenekara Tapolcán lép fel

Egy fantasztikus új kezdeményezés születésének lehetnek tanúi a Virtuózok tapolcai koncertjének látogatói. A Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató elmúlt 4 évadának legkiemelkedőbb tehetségei közül öten: Szüts Apor, Lugosi Dániel Ali, Váradi Gyula, Bácsy-Schwartz Zoltán és Balázs-Piri Soma New York, Berlin és London színpadai után Tapolcán mutatkoznak be. Az öt szólista kamaraegyüttese most először lép fel Magyarországon. Nézzék meg, miért bízná a Virtuózokra a klasszikus zene jövőjét korunk legendás operaénekese, Plácido Domingo!

 


Balázs-Piri Soma ezzel a produkcióval nyerte meg korcsoportját a 2018-as Virtuózokban


Tavaly novemberben a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató elmúlt szériáinak korcsoportnyertesei és különdíjasai adtak koncertet a híres New York-I Lincoln Centerben. Az előadásra ellátogatott Plácido Domingo operaénekes, a Virtuózok támogatója is, aki már a főpróbán is jelen volt, belehallgatott a fiatalok felkészülésébe.

 


Nézzék meg a Virtuózok New York-I koncertjének összefoglalóját!


A New York-I fellépők közül most február 14-én a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központban ott lesz Váradi Gyula (hegedű), Balázs-Piri Soma (zongora) és Lugosi Dániel Ali (klarinét), mindhárman a Virtuózok elmúlt szériáinak győztesei. Velük lesz Szüts Apor zongoraművész, zeneszerző, karmester is, aki 2017-ben kétszer is fellépett a New York-i Carnegie Hallban, ezen kívül a Zeneakadémia és a Müpa gyakori vendége szólistaként is.

 

Bácsy-Schwartz Zoltán és Szüts Apor

 

A Tapolcán bemutatkozó kamaraformáció ötödik tagja Bácsy-Schwartz Zoltán hegedűművész, aki tavaly év végén a londoni Covent Gardenben lépett fel, azt megelőzően pedig a Virtuózokkal szerepelt Strasbourgban. Igen színvonalas koncertre számíthatnak tehát az érdeklődők, a Virtuózok tehetséges fiatal zenészei mindenkit elvarázsolnak majd.


 

Lugosi Dániel Ali Kovács Béla szerzeményével nyerte meg annak idején a Virtuózok első szériáját. Aki még nem hallotta e közismert darabot a fiatal klarinétművész előadásában, az február 14-én, a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központban a Virtuózok Valentin-napi koncertjén megteheti. Az est ünnepi fényét emeli majd, hogy Alinak aznap lesz a 20. szülinapja!

A Virtuózok koncertjén elhangzanak többek közt Händel, Paganini, Csajkovszkij és Chopin művei. Jegyek a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ pénztárában vásárolhatók.

ATEMPO.sk