Felvidékiekkel jön A Dal 2019 második elődöntője

A második elődöntővel folytatódik szombaton este A Dal 2019. A dalválasztó showműsorban kilenc előadó mutatja be produkcióját a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén.

Ezúttal felvidékieket is láthatunk a színpadon. Ott lesz a párkányi Szekér Gergő Madár, repülj! című dalával, valamint Antal Tímea oldalán a szepsi születésű Demko Gergő és a Kedves Világ! című szerzeményük.

Rajtuk kívül hallhatjuk még a Fatal Error (Kulcs); a Mocsok 1 Kölykök (Egyszer); Nagy Bogi (Holnap); a Nomad (A remény hídjai); Oláh Gergő (Hozzád bújnék); Pápai Joci (Az én apám) és a Ruby Harlem (Forró) egy-egy dalát. Közülük négyen kerülnek a döntőbe.

Az este folyamán átadják A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója elnevezésű díjat, amelyet a szakmai zsűri ítél oda.

A dalválasztó show zsűrijében Both Miklós Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Vincze Lilla előadó, dalszerző, zenepedagógus, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró, énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere szerepel.

A verseny ötödik zsűritagja idén is a közönség, amely pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére SMS-ben: +36/20 44 22 999, +36/30 44 22 999, +36/70 44 22 999

Már elindult A Dal Akusztik online szavazás is. A www.adal.hu oldalon az Akusztik menüpont alatt lehet szavazni a 30 versenydal akusztikus változatára február 20-án éjfélig. A győztest a műsor döntőjében jelentik be.

HALLGASD MEG A DALOKAT ITT

A Dal 2019-be harminc produkció jutott be, közülük tizennyolcan jutottak az elődöntőbe, a 23-i fináléba nyolc versenyző kerül.

ATEMPO.sk / MTI