Mintegy 2600 közreműködővel rendezik meg a 38. Országos Táncháztalálkozót

Mintegy 2600 közreműködővel rendezik meg a 38. Országos Táncháztalálkozót

Mintegy 2600 közreműködővel rendezik meg április 5. és 7. között az 38. Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében.

Április 5-én Halljunk szót! címmel a Fonó Budai Zeneházban koncerttel egybekötött nyitótáncházzal indul a rendezvény. Másnap, a táncháztalálkozó első napján a Budapest Sportarénában táncházak és bemutatók, valamint kézműves foglalkozások és játéktanítás is várja az érdeklődőket.

 

Az április 7-i program a gyermekekre és a gyermekes családokra összpontosít.

A nyugat-magyarországi régiót bemutató Aprók bálján a gyermektáncosokkal együtt a közönség is részt vesz a táncokban, mindenki kipróbálhatja magát a népi játékokban és ügyességi versenyeken. Ezen programrész kiemelkedő pontja a Minden magyarok tánca, amikor alkalmanként mintegy kétszáz fő áll színpadra a világ legkülönbözőbb részeit képviselve.

A vasárnapi programot interaktív foglalkozások, mese- és bábelőadások, népzenei és néptáncbemutatók, valamint a felnőtteknek szóló ínyenc táncház egészíti ki. Mindkét nap délutánján kamaratermi népzenei koncertek is várják a látogatókat.

Az esti gálán Szalonna és Bandája, valamint a Cimbaliband lép színpadra Danics Dórával, majd a rendezvényre készült Mindenki tánca című nagyszabású produkciót tekintheti meg a közönség.

 

A népművészeti kirakodóvásár mellett fotókiállítások, könyv- és CD-bemutatók, valamint filmvetítések is színesítik a programot.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Orbán Miklós