Bach Mindenkinek Fesztivál március közepétől felvidéki helyszínekkel is + programfüzet

Különleges helyszíneken, többek között aluljárókban, tereken és templomokban rendezik meg a Bach Mindenkinek Fesztivált március 16. és 25. között.

"A fesztivál 71 település 250 helyszínén mintegy 3 ezer fellépő művész közreműködésével valósul meg szerte a Kárpát-medencében. A programok ingyenesek, de egyes koncertekre regisztrálni kell" - mondta el Kovács Zalán László fesztiváligazgató.

Március 18-án a budapesti Rendőrségi Igazgatási Központban a Magyar Állami Operaház együttese ad koncertet Oberfrank Péter vezényletével, Szirtes Edina Mókus hegedűművész és Kovács Zalán László tubaművész közreműködésével. A Gödöllői Királyi Kastélyban pedig március 23-án a Magyar Honvédség Tata Helyőrségi Zenekara lép fel Balázs Attila őrnagy és Medveczky Ádám dirigálásával, közreműködik Bábel Klára hárfaművész, Harcsa Veronika énekművész és Demeniv Mihály harmonikaművész.

Felvidéken Kassán március 18-án a Kelet-szlovákiai képtárban, 20-án a Jozef Adamovič Konzervatóriumban, 19-én Komáromban a Művészeti Alapiskola hangversenytermében, 21-én Ipolynyéken a Római katolikus templomban valamint Tornalján a Tompa Mihály Városi Művelődési Központban, 24-én pedig Nyitrán a Szentlélek evangélikus templomban csendülnek fel Bach művei.

A kulturális misszió mellett a fesztivál másik célja a Bethesda Gyermekkórház számára adományt gyűjteni, amellyel egy lélegeztetőgép vásárlását segítik.

A fesztivált 2015-ben rendezték meg első alkalommal azzal a céllal, hogy Johann Sebastian Bach művein keresztül kivigyék a klasszikus zenét az utca emberéhez. A muzsika szabadtéren, aluljárókban, templomokban, börtönökben, kórházakban és más különleges helyszíneken szólal meg olyan hangszereken, mint a koncertzongora, a hárfa, a csembaló vagy az orgona, amelyekkel nem találkozhatnak az utcán járva-kelve az emberek.

 

 

EZ, ATEMPO.sk / MTI