Rekordszámú, 8 albummal szerepel Kate Bush a brit eladási listán

Kate Bush

A női előadók körében rekordszámú, nyolc albummal szerepel a nagy visszatérő Kate Bush a brit 40-es eladási sikerlistán.

Az 56 éves angol énekesnő 1979 óta először lépett közönség elé augusztus végén Londonban, és akkora sikert aratott, hogy több lemezének eladási mutatói is az égbe szöktek. The Whole Story című albuma a 6., Hounds of Love című korongja pedig a 9. a sikerlistán, de további 6 lemeze is az első 40-ben szerepel.

Ezen mindössze két előadó tudott valaha is túllőni Nagy-Britanniában: Elvis Presley halála után, 1977-ben 12 albummal szerepelt a listán, a Beatles pedig 2009-ben 11 lemezzel képviseltette magát a legjobb 40 között.

A londoni Hammersmith Apollo rendezvényközpontban Bush 22 koncertet ad augusztus 26. és október 1. között, a Before the Dawn (Mielőtt megvirrad) című sorozatra több mint 80 ezer jegy kelt el.

 

 

Az énekesnő többek között a Wuthering Heights, a The Man with the Child in His Eyes, a Babooshka, a Running Up that Hill, a King of the Mountain és a Peter Gabriellel közösen énekelt Don't Give Up című felvételéről ismert. Legutóbb 2011-ben jelentetett meg albumot 50 Words for Snow címmel, ez volt a harmadik új anyagot tartalmazó lemeze 18 év alatt.

Bush pályája során több rangos brit zenei díjat nyert, háromszor Grammy-díjra is jelölték, tavaly pedig a Brit Birodalom Rendjének CBE-fokozatával tüntették ki a zene terén kifejtett szolgálataiért.

 

ATEMPO.sk / MTI