Ismét indul a Suliturné program - felvidékiek intézmények is bekapcsolódhatnak

Már jelentkezhetnek az érdeklődő tanintézmények vezetői és diákjai a Suliturné elnevezésű ingyenes programra, amely a méhnyakrák, a drog és az alkohol veszélyeire hívja fel a fiatalok figyelmét.

Az iskolák számára ingyenes program a 12-24 éves korosztályt szólítja meg: a foglalkozás első részében koncerten vehetnek részt a diákok, a második részben pedig a méhnyakrák, a drog és az alkohol veszélyeiről, valamint az egészségtelen életmód kockázatairól beszélnek a Dirty Slippers zenekar tagjai, akiket egészségügyi dolgozók készítettek fel a lényeges információkkal.

A prevenciós koncerttel egybekötött előadást az idei tanévtől az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet és a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda is támogatja - közölte Lobó-Szalóky Lázár, a program ötletgazdája, a zenekar énekese, gitárosa.

A Dirty Slippers a múlt tanévben mintegy 250 oktatási intézményben járt a Suliturnéval. Ellátogattak Erdélybe, a Felvidékre Komáromban és a Vajdaságba, Magyarországon többek között Mezőkovácsházán, Kecskeméten, Tiszafüreden, Karcagon, Egerben és Jászberényben tartottak előadásokat.

A 2005-ben alakult együttes tagjai Csongrádi Imre (basszusgitár), Nagy István (dobok), Felföldi Zsolt (zongora) és Lobó-Szalóky Lázár (ének, gitár). A napokban jelent meg a Ne gyere többet című legújabb daluk, melyet csaknem 50 ezren tekintették már meg a legnagyobb videomegosztó portálon.

ATEMPO.sk / MTI
fotó: Arató Vivien