Szűcs Gabi koncertjén tér vissza a Cotton Club Singers

Cotton Club Singers

Szűcs Gabi szeptember 7-i fellépésén a Városmajori Szabadtéri Színpadon hat év után tér vissza a színpadra a Cotton Club Singers. Az énekesnő, aki a vokálcsapat alapító tagja volt, a Budapesti Nyári Fesztivál zárókoncertjén lép a közönség elé.

Az esten Szűcs Gabi a három évvel ezelőtt fiatalon elhunyt brit soul énekesnő, Amy Whinehouse dalait adja elő szvinges átiratban. Ezek a felvételek tavaly jelentek meg Szűcs Gabi Swinging Amy című lemezén Kuzbelt Péter szaxofonos hangszerelésében; köztük van például a Rehab, a Love Is A Losing Game, a Back to Black vagy a Valerie.

A szeptember 7-i vasárnapi koncert sztárvendége az idén húsz éves jubileumát ünneplő Cotton Club Singers lesz. A vokálegyüttes 2010 januárjában búcsúzott el a közönségtől a Papp László Budapest Sportarénában, de az akkori felállásban már egyetlen alapító tag sem szerepelt. Négy meghatározó énekes, László Boldizsár, Szűcs Gabriella (ők alapítók voltak), valamint Fehér Gábor és Kozma Orsi hat éve nem lépett együtt színpadra, most ők térnek vissza együtt. A Cotton Club Singers kezdeti éveit meghatározta Zsédenyi Adrienn (Zséda) is, aki 2000 végén távozott a vokálegyüttesből.

"Két Amy Winehouse-dal a Cotton Club Singers előadásában, négyszólamú vokállal fog megszólalni" - mondta Szűcs Gabi.

 

 

A csapat őszre Húszéveseké a világ címmel koncertsorozatot szervezett, az egyes állomásokra meghívnak vendégművészeket is, akik a csapat korábbi sikereihez köthetők. A Cotton Club Singers héttagú zenekar kíséretében legnagyobb slágereit adja elő, köztük a Sinatra, az Ó Budapest, az Abba-Jazz, a Hofimánia legjobb dalait vagy a Négy Gengsztert. A várható koncerthelyszínek között lesz októberben a Kecskeméti Kulturális Központ, novemberben a debreceni Kölcsey Központ és a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ.

A Cotton Club Singersben tíz énekes fordult meg, a produkcióban kísérőzenészként a hazai dzsesszélet színe-java, mintegy ötven muzsikus játszott. A csapat 13 albumot, egy videókazettát és két DVD-t készített. A közönség több mint 3000 koncerten hallhatta a Cotton Club Singerst.

ATEMPO.sk / MTI