Ma este jön az Eurovíziós Dalfesztivál első előddöntője Pápai Jocival

Pápai Joci

„Bízunk abban, hogy az elődöntőből Az én apám című dallal bejutunk az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe” - mondta Pápai Joci, aki a ma este kezdődő 64. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében áll színpadra Tel-Avivban.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által 1956 óta minden évben megszervezett versenyben idén 41 ország előadói indulnak. A Magyarországot képviselő

Pápai Joci a 17-es mezőnyben hetedikként adja elő Az én apám című dalát. A produkcióban szereplő két vokalista, Katona Petra és Feng Ya Ou Ferenc a színfalak mögül fogja támogatni.

 

 

Mellette a ciprusi Tamta, a montenegrói D mol, a finn Darude feat. Sebastian Rejman, a lengyel Tulia, a szlovén Zala Kralj és Gasper Santl, a cseh Lake Malawi, a fehérorosz Zena, a szerb Nevena Bozovic, a belga Eliot, a grúz Oto Nemsadze, az ausztrál Kate Miller-Heidke, az izlandi Hatari, az észt Victor Crone, a portugál Conan Osiris, a görög Katerine Duska, valamint a San Marinó-i Serhat áll majd színpadra.

Az elődöntőket, valamint a szombati döntőt a Duna Televízió élőben közvetíti 21 órától az izraeli helyszínről Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie közreműködésével. Előtte 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort sugároz a csatorna Forró Bence műsorvezetésével. Ebben a nézők nyomon követhetik Pápai Joci útját A Dal 2019 döntőjétől az Eurovíziós Dalfesztivál színpadáig, és megismerkedhetnek a többi ország versenyzőivel is.

Pápai Joci A Dal történetében az első előadó, akinek kétszer is sikerült megnyernie a válogatót. Két évvel ezelőtt Origo című dalával győzött és Magyarország képviseletében a 8. helyen végzett a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon.

ATEMPO.sk / MTI