Peron Music Tehetségkutató - a Gilotin bejutott a döntőbe

A tavasszal meghirdetett 19. Peron Music Tehetségkutató döntőjébe bejutott az ímelyi Gilotin zenekar. Szeptember 27-én a tatabányai Vértes Agorája nagytermében zajlik majd a megmérettetés a következő zenekarokkal együtt:

Bábel
Coffee City
Dead Man’s Bitches
Eznemjazz
Gilotin
Hungariddim
Kalef
Margaret Island
Pair o' Dice
Scage
The Fleet Street
What?

„15 perc játékidő áll majd a rendelkezésünkre a tehetségkutatón, ahol 3 dallal mutatkozunk be. Mindhárom magyar nyelven fog elhangzani a közeljövőben megjelenő Relatív Perspektíva c. nagylemezünkről. Hogy pontosan melyik három dalról van szó, az még titok :-). Az egyik a szervezők által rögzítve lesz és a tehetségkutató után elérhető lesz majd a világhálón.” - tudtuk meg Pogány Tibortól, a Gilotin basszusgitárosától.

Gilotin

A rendezvényt a 2013-as székelyudvarhelyi győztes, a Face Today nyitja majd, zárásaként pedig a 18. Peron Music tehetségkutató és a 2013-as Hangfoglaló Magyarország győztese, Szatmári Juli és zenekara zárja.

A szakmai zsűri tagjai 2014-ben:

  • Újfalusi Gábor (a zsűri elnöke, Nemzeti Művelődési Intézet)
  • Dandó Zolika (zenész, producer, hangmérnök)
  • Erdei Attila (zenész, Reason, Clue, ex-Superbutt, ex-Agregator, egykori Peron -Music Alaptívány növendék)
  • Horváth Gergely (szakújságíró, riporter – MR2 Petőfi Rádió)
  • Ruff Ferenc (a paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz tehetségkutató igazgatója)
  • Lacza Gergely (a SZMAZE elnöke)

A szakmai zsűri munkáját idén is tatabányai középiskolásokból álló nagy létszámú ifjúsági zsűri egészíti ki. A 19. Peron Music Tehetségkutató győztese továbbjut az „Öröm a zene!” (volt Hangfoglaló Magyarország) országos tehetségkutató döntőjére, ahol a fődíj 1.000.000 Ft értékű hang- és hangszertechnikai utalvány.

ATEMPO.sk