Július közepén kezdődik az ingyenes Babel Sound Világzenei Fesztivál Balatonbogláron

Július közepén kezdődik az ingyenes Babel Sound Világzenei Fesztivál Balatonbogláron

Július 15-én kezdődik a Babel Sound Világzenei Fesztivál a Balaton partján. Az egyhetes rendezvényen zenei, táncos és gyerekprogramokat kínálnak a balatonboglári Platán Strandon.

A családias hangulatú fesztivált a Föld különböző pontjairól évről évre visszajáró zenészek teszik egyedülállóvá és szeretetteljessé.

"Mediterrán szerelem, heves afrikai ritmusok, elmélyült spirituálé, közel-keleti líraiság, fájdalmas balkáni szenvedély, franciás csibészség, távol-keleti misztikum és közép-európai sírva vigadás. Ezektől válik a Babel-élmény sokdimenzióssá - testi, lelki, szellemi tapasztalássá".

JÁRTUNK MÁR OTT - VIDEÓ ÉS FOTÓK

A fesztivál a találkozásokról szól, és az esti zenélésekben mindenki részt vehet. A rendezvény hét napja alatt interaktív programokon keresztül mesélnek különböző népek kultúrájáról, szokásairól.

A rendezvény előadói között van a brazil Silibrina, a marokkói Chalaban és a spanyol TranceUntes együttes. Tula Ben Ari Izraelből érkezik a fesztiválra, amelyen fellép az olasz Maria Mazotta és a holland Bandgladesh is. A fesztivál egyik sztárfellépője a Transglobal World Music Chart 5. helyezettje, a bolgár Belonoga lesz.

A RÉSZLETES PROGRAM

Az Évkerék Társulat interaktív mesejátékokat ad elő minden nap, emellett kézműves foglalkozásokat és zenei programot is kínálnak a gyerekeknek. A fesztivál közvetlenül a parton, a balatonboglári szabadstrandon kap helyet, a belépés és a fesztivál valamennyi programja ingyenes.

Idén ismét ott leszünk mi is :)

ATEMPO.sk / MTI