Havi TOP: Augusztusban ezt olvastátok

Folytatjuk sorozatunkat, és összefoglaljuk, mik voltak a legérdekesebb témák, cikkek, az előző hónapban, mi az ami olvasóinkat leginkább érdekelte.

A nyár végén jöjjön tehát a következő Havi TOP, hogy megmutassuk a nyaralások alatt mikre kattintottatok, vagy épp miről maradtatok le :)

A legtöbben a programok között böngésztek, főleg a Kisudvarnoki Falunap, a nagymegyeri Szent István Napok vagy épp a Gútai Vásár és Búcsú programját vártátok.

Népszerű volt Delhusa Gjon és Peter Srámek közös dala, Zuzana Mikulcová magyar népdalfeldolgozása és a Coconut Winter Cövér Band igazi nyári slágere is.

Sokan kattintottatok az ingyenes Bryanm Adams koncertről szóló hírre, a Petőfi Zenei Díjakat eredményére, a Plácido Domingo körül kitört botrányról és magyarországi koncertjéről szóló írásra, vagy a Baráz Ádámmal készült interjúra.

Újra felfedeztétek Katy Zee-vel, az Omega basszusgitáros lányával készült interjúnkat.

Augusztusban részesült elismerésben Balog Gábor Csemadok alelnök, Oláh Attila néptáncos, Holocsy Krisztina, a Komáromi Jókai Színház színésze és a Kassai Thália Színház is.

A sikeres szederFESZT zenei fesztivált összefoglaló videó mellett megjelent képriportunk a gombaszögi István, a királyról, Szarka Gyula rockoperájának felvidéki ősbemutatójától, Kovács Koppány fellépéséről, a Kárpátia és a Tales of Evening közös bulijáról, a Muzsikás koncertjéről, megnéztük az Arizóna és a Follow The Flow kisudvarnoki szereplését, valamint beszámoltunk az Öröm a Zene tehetségkutatót balassagyarmati elődöntőjéről is.

Láthattuk a Rómeó Vérzik akusztikus koncertjét és nálunk debütált szólóban Hushegyi János is.

Még mindig lehet jelentkezni a XXI. Országos Citeratalálkozóra, a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyre, a RapID tehetségkutatóba, a Lelkünkben a zene tehetségkutatóba és az 5. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlére.

Kerek jubileumot ünnepelt augusztusban Udvaros Dorottya, Majka, Keresztes Ildikó, Tanita Tikaram és emlékeztünk a Fender atyjára, Cseh Tamásra, Bajor Imrére, Duka-Zólyomi Emesére, Robin Williamsre, Moldován Stefániára.

A szomorú hírek ezúttal is a végére: augusztusban hunyt el a HEX frontembere, Peter "Ďuďo" Dudák, a szelíd motoros, Peter Fonda, Szaxi Maxi, a Hungaria és a Dolly Roll szaxofonosa, Daróci Bárdos Tamás és Kocsár Miklós zeneszerzők.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk