Eurosonic - Szabó Balázs Bandája képviseli Magyarországot

Szabó Balázs Bandája

Szabó Balázs Bandája képviseli Magyarországot jövő januárban a hollandiai Groningenben a 29. Eurosonic Noorderslag fesztiválon.

A 2015. január 14. és 17. között zajló rangos észak-hollandiai eseményre 24 európai rádióállomás jelölt előadókat, Magyarországról a Petőfi Rádió. A Eurosonic az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével (EBU) együttműködésben végezte a válogatást.

A kiválasztott együttesek között szerepel mások mellett az osztrák ORF/FM4 támogatásával a Bilderbuch, a német ARD jelöltjeként a Malky, az ír RTE/2FM képviseletében a Riptide Movement, Finnországból (YLE X 3 Finland Music) a Softengine, a BBC Radio 1 kiküldöttjeként a Swnami, a Eurosonic idei fókuszországa, Izland rádiója (RUV/RAS2) pedig a Kaleót delegálta.

A feltörekvő zenészeknek bemutatkozási lehetőséget biztosító showcase fesztiválon huszonnégy együttes lép színpadra huszonkét ország jelöltjeként, köztük belgák, svédek, spanyol, moldovai, bolgár, észt, cseh, francia, olasz és természetesen holland is.

Az EBU által jelölt együtteseken kívül még csaknem kétszáz zenekar kap meghívást a szervezőktől, a fellépők több mint húsz helyszínen mutatkozhatnak be.

 

 

A korábbi években a magyar előadók közül fellépett például Ákos, az Anima Sound System, a Neo, a Heaven Streat Seven, a Nyers, a Publo Hunny, Dj Bootsie, a Zagar, a CimbaliBand, a Kerekes Band, az Intim Torna Illegál, az EZ Basic, tavaly pedig az Anna and the Barbies.

Az Eurosonic fesztivál keretében adják át évről évre az európai tehetségek számára alapított EBBA-díjakat Groningenben, emmellett a zeneipar több ezer képviselőjének részvételével nemzetközi konferenciát tartanak.

ATEMPO.sk / MTI