Decemberben érkezik a háromtagúvá fogyatkozott Take That új albuma

December elején jelenik meg a Jason Orange közelmúltban bejelentett távozásával immár hivatalosan háromtagúvá fogyatkozott Take That brit popegyüttes új lemeze.

A hármas már Orange nélkül, de a zenész "áldásával" vágott bele idén a munkálatokba. A december 1-jén megjelenő III című album első kislemeze, a These Days, már debütált és november végén kerül a lemezboltok polcaira.

Gary Barlow egy Twitterre feltöltött képpel jelezte rajongóiknak az új korong közeledtét, és köszönetet mondott az album megszületését lehetővé tevő csapatnak. Ebbe beletartozik az Electric Light Orchestra frontembere, Jeff Lynne, aki a Take That mellett Paul McCartney-val, Brian Wilsonnal és Tom Pettyvel is dolgozott már együtt producerként. Az új album munkálataiban Stuart Price is részt vett, aki a banda 2010-es, Progress című albumának megszületését is segítette.

 

 

A négy évvel ezelőtt megjelent korongból, amelyen Jason Orange és Robbie Williams is közreműködött, több mint negyedmillió példányt kapkodtak szét a rajongók mindössze egyetlen nap alatt.

A These Days című szám a banda korai éveinek hangzásvilága előtt tiszteleg és az együttes mindhárom megmaradt tagja - Barlow, Howard Donald és Mark Owen - hangja is felcsendül benne. A közelmúltban a trió mindegyik tagját adóelkerüléssel vádolták meg. Barlow a Twitteren kért bocsánatot az "adóügyek" miatt.

Jason Orange szeptemberben jelentette be, hogy elhagyta a bandát és nem vesz részt az új korong munkálataiban. Mint elmondta, nem voltak "összezördülések" a tagok között és élete "néhány legszebb évét" köszönheti az együttesnek, ugyanakkor nem akarja magát elkötelezni egy új album elkészítéséhez és népszerűsítéséhez.

A Take That együttes 1990-ben alakult és 1996-ban bomlott fel. Az eredetileg ötfős csapat négy tagja 2005-ben sikeresen visszatért a zenei világba. Az ötödik alapító tag, Robbie Williams, 2010-ben rövid időre újra becsatlakozott hozzájuk, a Progress című korong erejéig.

ATEMPO.sk / MTI