Virtuózok – ma este a középdöntőben a felvidéki Sykora Miroslav és Rigó Ronald

Ma este az M1-en folytatódik a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor. A 20.20-kor kezdődő középdöntőben most a nagyok mérettetnek meg.

Köztük van a 26 éves bodrogszerdahelyi Sykora Miroslav, aki énektudásával nyűgözte le az öttagú zsűrit és jutott a középdöntőbe. A felvidéki fiatalember korábban elvégezte a konzervatóriumot, azóta önmagát képezi. 
Miroslavot 3 éves korában meglátogatta édesapja, a kisfiú nem szerette volna, hogy szülei elváljanak. A fiú ekkor a sokktól nem kapott levegőt, megkékült az arca, és azóta dadog. “A gyermekemet megóvnám az efféle dolgoktól, mint ami velem történt. Egy olyan lánnyal nem is jönnék össze, akivel egy idő után elválnék” – mondja Miroslav, aki bár tudja, hogy ez a mai világban nagyon nehéz, hisz abban, hogy egyszer összejön neki.
Ez nem az első eset, hogy tehetségkutatóban vesz részt, hisz 2013-ban megnyerte a Cseh-Szlovák közös rendezésű Česko Slovensko má talent versenyt is.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Szintén ma lép színpadra a dunaszerdahelyi fiatal zongorista, Rigó Ronald, akinek hétéves korától a zene az élete. Ha nem lenne, akkor ő sem létezne. „Igazából sosem a hangokra figyelek, hanem arra a mondanivalóra, amit szeretnék a közönség felé kinyilvánítani" – vallotta önmagáról Ronald.

A mai adásnak is van sztárvendége, Gilles Apap francia hegedűművész, aki egy különdíjat is felajánlott a műsorban szereplőknek, és természetesen közös produkciót is előad a nagyokkal.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

aTEMPO.sk