FELHÍVÁS! - Hamarosan jön a Kultúrházak Éjjel-Nappal

Idén kilencedik alkalommal hirdeti meg a Magyar Népművelők Egyesülete az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a helyi közösségek bemutatkozásának teret biztosító országos rendezvénysorozatát, a Kultúrházak Éjjel-Nappalt. Az eseményhez csatlakozni kívánó művelődési házak 2015. február 1-jéig tölthetik fel tartalmas, izgalmas nappali és éjjeli programjaikat a www.kulturhazak.hu hivatalos honlapra. Várják a felvidéki szervezetek, szervezők jelentkezését is. A 2015. évi esemény február 13. és 15. között várja a szórakozni, művelődni vágyókat.

Növekvő népszerűség és helyi közösségi aktivitás jellemzi a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatot, hiszen 8 év alatti közel megnégyszereződött az érdeklődő, csatlakozó művelődési házak száma. A tavalyi évben 420 közművelődési intézmény fedezete fel az esemény erejében rejlő lehetőséget, 3000 közösség, generációktól függetlenül mutatkozott be a 3 napos programsorozat alatt. Ahhoz, hogy a tavalyi évben országos szinten közel 160 ezer főt tudjanak a kultúrházak megmozgatni, hogy 2000 sokszínű rendezvény születhessen meg, 4520 együttműködő intézmény, szervezet, közösség összehangolt munkájára volt szükség.

A programsorozat 8 éve alatt jelentősen átalakult a települések aktivitása is: a kezdetekkor felülreprezentált volt Budapest, míg mára a vidék szerepe és aktivitása felerősödött. A kistelepülések számára is kiváló alkalmat teremt a rendezvény arra, hogy egy országos akció részesei legyenek, és helyi, közösségformáló, építő művelődési lehetőségeiket megmutassák a nagyközönség számára is.

A Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozat jelenleg a szervezési, felkészülési szakaszban tart, a www.kulturhazak.hu honlapra várják a szervezők a csatlakozni kívánó közművelődési intézmények jelentkezését. A honlapon számos fontos információ mellett hamarosan elérhetőek lesznek a színes programok is, melyek száma napról-napra dinamikusan bővül. A jelentkezéseket 2015. február 1-jéig várja a Magyar Népművelők Egyesülete.

A rendezvényhez pályázati felhívások is kapcsolódnak. A pályázatokkal az a céljuk, hogy lehetőséget adjunk egyéneknek és kreatív műhelyeknek arra, hogy alkotó módon járuljanak hozzá az akció sikeréhez, megújításához, a közösségi művelődés népszerűsítéséhez.

1. Flashmob pályázat
2. Fotó pályázat
3. Reklámspot pályázat
4. Innovációs pályázat: fiatalok közösségi művelődése

aTEMPO.sk