Sör, bor, esküvő a 20 éves Rómeó vérzik háza táján

Február 14-én Budapesten a Club 202-ben indul útjára a Rómeó vérzik jubileumi koncertsorozata, melynek vendégei a somorjai Csalló zenekar és a Csalló Néptáncegyüttes táncosai lesznek. A koncertre autóbuszt is indítanak a hazai rajongóknak. Szerelmesek napján a Trójai faló c. klipben látható pap a koncert után össze is esketi a vállalkozó szellemű közönséget, amiről a delikvensek emléket is haza vihetnek.

Miközben a csapat nagyon készül a 20 éves jubileumi turnéra, többen is csatlakoztak a jeles eseményhez. A Budapest-Bamako Rally-n a Franco Caffe Team viszi hírüket, míg az italok világában megalkották a csapat sörét és borát.

 

Rómeó vérzik

Január 23-án a somorjai Bartal családi pincészet által szervezett újboráldás ünnepségen mutatták be a nagyérdeműnek a Rómeó vére elnevezésű zweigelt vörösbort, amely a zenekar jubileumi címkéjét viseli. A vörösbor nyilvános forgalomba nem kerül, egyedül a zenekar koncertjein és a Bartal családi pincészet üzletében lehet majd hozzájutni díszdobozban.

„Nagyon örülünk neki, hogy az egyre népszerűbb Bartal családi pincészet egyik kiváló bora a mi nevünket viseli. Bartal Lászlóval már régóta barátságban állunk, nagyon szuper, hogy a hagyományos újboráldás keretén mutathattuk be a nyilvánosságnak a Rómeó vére bort, amely nagyon finom vörösbor. A koncertjeinken egészen biztosan hozzá lehet majd jutni, alig várjuk már, hogy a nagyvilággal is megismertessük, milyen finom borai is vannak Somorjának” - mondta Kovács Koppány a zenekar frontembere.

Rómeó vére, zveigelt, rubintvörös, száraz, könnyű, tanninban szegény, és jellemzően gyümölcsös, meggyre emlékeztető az utóíze.

A ceremónián részt vett Bartalos Gyula borlovag, az Európai Borlovagrend Dél-szlovákiai Legátusának vezetője, valamint Bárdos Gábor Somorja város polgármestere is.

 

Rómeó vérzik sör

Január 28-án pedig Budapesten együttműködési megállapodást kötött a Rómeó vérzik zenekar és a budapesti Legenda Sörfőzde. Ennek értelmében a jubileumi év alkalmából egy külön sört készítenek a zenekar jubileumi emblémájával Kalózhajó névvel.

Utassy Roland, a Legenda Sörfőzde egyik tulajdonosa és a zenekar tagjai közösen állították össze a sör ízvilágát, így a Kalózhajó egy 4,8%-os erősen komlózott vörös India Pale Ale lesz, amerikai komlókkal. Lesz egy harsány déligyümölcsös, fűszeres íz és illatvilága. Egy könnyű, de mégis egy erősen karakteres sör, amely a tulajdonos szerint méltán képviseli majd a zenekart is.

aTEMPO.sk