VOLT Fesztivál – Slash, Fatboy Slim és David Guetta is fellép

Slash, a Bastille, David Guetta, Fatboy Slim, Wilkinson, az Ignite és a Nouvelle Vague is koncertet ad a soproni VOLT Fesztiválon, amelyet idén július 1-jétől 4-ig rendeznek meg.

"A kezdetek óta fontosnak tartjuk, hogy a VOLT programkínálata a lehető legszínesebb legyen. A most bejelentett nevek kivétel nélkül más-más műfajt képviselő világsztárok" – mondta el Fülöp Zoltán fesztiváligazgató.

Idén a VOLT megnövelt küzdőterét tölti meg a legnépszerűbb dj-k közé tartozó David Guetta, aki a lemezlovasok közül elsőként lépett headlinerként, fő produkcióként a legnagyobb fesztiválok színpadára. Sztárok sora dolgozott már vele, számos sláger kötődik a nevéhez, aktuális dala, a Dangerous is listavezető a legtöbb európai országban. 2012-ben és 2014-ben a Balaton Soundon, 2013-ban a Sziget fesztiválon lépett fel, idén július 3-án pénteken Sopronban a VOLT-on a Telekom nagyszínpad programját zárja.

Tavaly előtt a Budapest Sportarénát, manapság a legfontosabb fesztiválok küzdőtereit tölti meg Slash, a Guns 'n Roses extagja, minden idők egyik leghíresebb gitárosa, akinek riffjei és szólói kitörölhetetlenül beépültek a világ rockzenéjébe. Tavaly megjelent szólólemezét Myles Kennedy-vel és az ő Conspirators nevű kísérőzenekarával rögzítette, velük érkezik a VOLT-ra is. Slash és csapata programjában a Guns 'n Roses slágerei is szerepelnek.

Július 4-én szombaton is elektronikus show-val zárul a nagyszínpad programja: Fatboy Slim pakolja a lemezeket. A produkció főszereplője, Norman Cook, aki 2009-ben a Szigeten játszott, egy egész generáció slágereit jegyzi, a Funk Soul Brothertől a Rockafeller Skankig, az Eat Sleep Rave Repeat pedig az utóbbi hónapokban hódította meg a legnagyobb klubokat.

Intelligens indie és szintipop dalokkal érkezik a VOLT-ra a Bastille, a tavalyi Sziget egyik legjobb koncertjét adó ifjú brit sztárzenekar. Szintén 2014-ben a Strand fesztiválon mutatkozott be a hazai közönségnek a technikás brit drum'n'bass előadó, a Wilkinson, aki idén a VOLT-on játszik, akárcsak a kaliforniai hardcore-punk legenda, az Ignite magyar származású frontemberével, Téglási Zolival. A nemrég két budapesti koncertet adott Ignite a fesztiválok közül idén egyedül a VOLT-on lesz látható és hallható. Szintén jön a VOLT-ra (nem először) a francia Nouvelle Vague.

A szervezők már korábban bejelentették, hogy az idei VOLT-on fellép a Motörhead, John Newman, a Rise Against, a Parkway Drive, Lilly Wood és Parov Stelar valamint Ákos is.

aTEMPO.sk / MTI