Felhasználóbarát újítások a III. MartFeszten

Felhasználóbarát újítások a III. MartFeszten

A jó koncertek, az érdekes beszélgetések, a színes kísérőprogramok a Martosi Szabadegyetem legfontosabb részei, de aki ott lesz, érthető módon tudni szeretné, milyen körülmények várják a Feszty Parkban.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan, a Park felé vezető utca végén lesz a főkapu, viszont újdonságot jelent a művelődési ház előtt, a Nyitra partján felállítandó Úszó Színpad. Ez lehetővé teszi, hogy adott esetben két hangos műsor ne zavarja egymást, de a falut is közelebb hozza a rendezvényhez. A főbb koncerteknek most is a Turul Színpad ad helyet, az előadások és beszélgetések a Színpad Udvarban és a megújult Erdei Előadótéren lesznek, az Árgyélus Ház pedig a nyugodt közösségi ejtőzés tere lesz az idei MartFeszten.

Mindezek kiélvezéséhez viszont oda kell jutni Martosra, és ott szállást kell keríteni – mindkettőre több mód van. A hagyományos (vonat, busz) megoldásnál jóval izgalmasabbnak ígérkeznek a négy útvonalon közlekedő partybuszok, amelyek már az odavezető úton biztosítják a ráhangolódást, és ugyanazon az úton haza is elviszik a megfáradt martlakókat. Az útvonalakról, megállóhelyekről, árakról a martfeszt.sk honlapon érdemes tájékozódni.

A leghagyományosabb szálláslehetőség a saját sátor felverése a Feszty park erre kijelölt részén – aki ezt a megoldást választja, az végig ott lesz a természet lágy ölén, az események közvetlen közelében, és nem marad ki semmiből. Így a Felvidék Rádió mindennapi vidám ébresztőjéből sem, amelyet szórakoztató ügyességi játékok, műveltségi vetélkedők követnek majd délelőttönként. A kényelmesebb szállásra vágyók választhatják a komáromi Sirály Kollégiumot is, fejenként 6 euró/éj ellenében. A szobák három ágyasak, mindegyikhez saját zuhanyzó és WC tartozik. A kollégiumtól nem messze található két bevásárlóközpont, így az esetleges bevásárlások sem okozhatnak kitérőt. Jelentkezni a kommunikacio@sjehok.org címen lehet, a tárgyba feltétlenül bele kell írni: Martosi Szabadegyetem, és a foglaláshoz szükséges a szállást igénylő neve (több személy esetén az igénylők nevei), valamint telefonszám és email-cím arra a személyre, aki a foglalást intézi. Emellett kiadó magánházaknál, egyénileg is bérelhető szállás Martoson.

A sátorozás mellett döntők jobb közérzetéért is születtek újítások. A községháza udvarán felállítandó meleg zuhanyzók révén jóval kisebb kaland lesz a fesztiválkosz eltávolítása, de ezt valószínűleg senki sem bánja majd. Az étkezősor kínálatában bővülés várható, a szervezőknél pedig 23 euróért lehetőség lesz egy kupon kiváltására, amely az egész rendezvény időtartamára vonatkozó ételellátást biztosítja. Ez a szerdai vacsorával kezdve, minden nap ebédet és vacsorát jelent. Az Árgyélus Házban babzsákokon lehet kipihenni a fesztiválozó jövés-menés fáradalmait, és ugyanott ingyenes wi-fi, valamint mobiltöltési lehetőség is lesz.

Az elővételes jegyek 21 euróért még mindig megvásárolhatóak a martfeszt.sk honlapon, illetve az ugyanott feltüntetett helyeken személyesen is. Még néhány napig érvényesíthetik kedvezményüket az elővételes hetijegyet váltó egyetemisták, főiskolások, akiket a szervezők minden nap meghívnak egy sörre vagy üdítőre. Változatlanul él emellett a magyar középiskolások számára fennálló akció: a honlapon elvégzett regisztráció és egy iskolalátogatási igazolás fejében ajándékba kapják a sátorozós hetijegyet. Találkozzunk a III. Martosi Szabadegyetemen!

ATEMPO.sk