Szappanos György workshop a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléjén

Szappanos György

Az idei szemlét is kísérőprogramok övezik, hisz a megmérettetésen kívül a szervezők célja, hogy egy olyan rendezvénnyé váljon, ahová évente egyszer minden zenész vagy zenekedvelő ellátogat kortól, nemtől, zenei érdeklődéstől függetlenül.

Így az amatőr zenekarok fellépésein kívül zenei bemutatók, workshop-ok, beszélgetések is várnak mindenkit.

Idén Benkó Ákos dobos workshop-ja mellett Szappanos György Szapi remek basszusgitáros bemutatóját is láthatják az érdeklődők (ő Temesi Bercit helyettesíti).

Szappanos György pályája kezdetén Babos Gyula zenekarában játszott, majd többek közt a Tátrai Bandet majd a Boom Boom együttest erősítette. Mohai Tamással és Hirlemann Bertalannal megalapították a legendás Háború együttest, 2006-ban eMeRton díjat kaptak. 2003-ban hozta létre saját jazz-rock zenekarát "Full Playback" néven. Nagy Jánossal közel tíz éve játszanak együtt különböző formációkban. A zongorista Hasbeszélő című kortárs báboperájában szintén ő basszusgitározott, ezzel is bizonyítva sokszínűségét és műfaji határokat nem ismerő tudását.

 



A Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok Szemléje a 6. Tumultus Fesztivál keretében kerül megrendezésre július 31. és augusztus 1. között Perbetén.

 

RÉSZLETES PROGRAM

ATEMPO.sk