Sam Smith: Rekorddöntés és új James Bond főcímdal

Immár 67 hete szerepel folyamatosan a brit hivatalos Top 10-es albumlistán Sam Smith In the Lonely Hour című lemeze, amely ezzel minden idők legnépszerűbb korongja a szigetországban.

A 23 éves soulénekes tavalyi (eddigi egyetlen) stúdiólemeze mintegy félévszázados rekordot döntött meg az Egyesült Királyságban. Az eddigi rekorder a Beatles Please Please Me című albuma volt, mely 62 hétig tudott a legjobb 10 között maradni.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

A tavasszal sikeres hangszálműtéten átesett dalszerző-énekes azt mondta, hogy rendkívül meg van hatódva és örökké hálás lesz csapatának, de elsősorban brit rajongóinak, akik megvásárolták az albumát. Az előadót legutóbb a szeptember 25-én új lemezzel (Caracal) jelentkező Disclosure duóval közösen felvett Omen című dalban lehetett hallani, ami szintén nagyon sikeres.

De most derült ki, hogy az új James Bond főcímdal is hozzá kötődik. A Writing's On The Wall-al 1965 óta az első brit férfi előadó, aki a filmhez főcímdalt rögzített.

Az In the Lonely Hour a legjobb vokális pop albumként idén Grammy-díjat nyert, Stay With Me című száma pedig további három kategóriában - az év legjobb dala és felvétele, a legjobb új előadó díja - nyert a februári zenei díjkiosztó gálán. Sam Smith a Billboard Music Awards díjkiosztón tizenhárom jelöléséből hármat váltott díjra, a BET (Black Entertainment Television) Awards Los Angeles-i díjkiosztó gáláján pedig ő lett a legjobb új előadó.

aTEMPO.sk / MTI