Budapest Music Expo: október elején ismét hangszerkiállítás

Immár tizedik alkalommal rendeznek nagyszabású nemzetközi audiovizuális és hangszerkiállítást a Syma-csarnokban. A Budapest Music Expo (korábbi nevén Hangfoglalás) október 2. és 4. között lesz, idén több esemény kapcsolódik a Cseh Tamás Programhoz.

A Syma-csarnok három termében 12 ezer négyzetméteren mintegy 300 zenei eseménnyel, hetven kiállítói standdal, hangszerbemutatókkal, koncertekkel, közönségtalálkozókkal várják az érdeklődőket. A rendezvény ingyenes.

A Budapest Music Expo C-csarnokában három színpadon a Cseh Tamás Program által támogatott zenekarok lépnek fel. A programhoz, illetve a ProArt néhány hónappal ezelőtt közzétett zeneipari jelentéséhez kapcsolódva szakmai előadások, beszélgetések is lesznek a három nap során a Symában: október 2-án, pénteken L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, másnap Doncsev András tart előadást a Cseh Tamás Programról.

A C-csarnokban a Cseh Tamás Program támogatottjai mellett az Öröm a zene elnevezésű tehetségkutató program döntősei, valamint a Kőbányai Zenei Stúdió diákjai is színpadra lépnek. Itt láthatjuk majd többek között a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 2. Szemléjének győztesét is, a komáromi Aylen’s Fall zenekart.

A szervezők idén 50 ezer látogatót várnak a Budapest Music Expóra.

aTEMPO.sk / MTI