Jön a Fölszállott a páva döntője – Ma este tizenegy versenyző áll színpadra

A zsűrielnök Sebő Ferenc jóvoltából tíz helyett tizenegy versenyző áll színpadra ma este a Fölszállott a páva gyermekdöntőjében, amelyre különleges fináléval készülnek a szereplők.

Az MTVA és a Hagyományok Háza közös népzenei és néptáncos tehetségkutatójában négy kategóriában mutathatták meg tudásukat a gyerekek: énekes szólisták és énekegyüttesek, hangszeres szólisták és zenekarok, szóló és páros táncosok, valamint táncegyüttesek indulhattak a megmérettetésen.

A tévénézők körében népszerű műsor múlt pénteki második középdöntőjét egymillióan látták, ezzel a közszolgálati adók 4. legnézettebb programja volt az MTVA szerint. A versenyből csak öt produkció juthatott volna tovább, azonban Sebő Ferenc a magával ragadó előadások magas színvonala miatt úgy döntött, hogy a gyimesi énekstílust megszólaltató kosteleki Vrencsán Anitának és a Haraszti-ikreknek is helye van a döntőben.

"Mindkét produkció olyan magas színvonalú, és ugyanakkor a legtermészetesebb, minden sallangtól mentes megnyilatkozás volt, hogy a zsűri nem tehette meg - szaktekintélye megnyirbálása nélkül -, hogy bármelyiküket is elutasítsa. Már csak azért sem, mert a műsor nézői tanúi voltak ennek a kitűnő teljesítménynek" - érvelt Sebő Ferenc.

 

A Duna televízióban látható döntő szereplői lesznek szóló és páros tánc kategóriában:

Busai Bori és Mahovics Tamás (Jászberény és Békés)
Hoksz Attila (Dombrád)
erdélyi Csíkmadarasból Antal Adorján

A táncegyüttes kategóriában:

a szekszárdi Bartian Gyermekcsoport
a deszki D. Martin György AMI Borbolya csoport
Székesfehérvárról az Alba Regia AMI Pulutyka csoportja

Az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriából:

a ráckevei Gál Tibor
a kosteleki Vrencsán Anita
bátonyterenyei Haraszti-ikrek

A hangszeres szólisták mezőnyéből:

Horváth Zalán Levente (Zselickisfalud)
ifj. Ürmös Sándor (Budapest)

 

Ma este a műsorban kiderül, hogy kit ítél legjobbnak a zsűri az idei versengésben, és a közönség is megszavazza a Felszállott a páva gyermekkiadásának győztesét.

A fináléba a szervezők a legemlékezetesebb produkciókat is visszahívták, továbbá a Csík Zenekar is fellép Fitos Dezső társulatával kiegészülve.

aTEMPO.sk / MTI