Phoenix RT – Évzárás és évindítás

A csallóközcsütörtöki Phoenix RT három akusztikus dallal lepte meg rajongóit az év végéhez és elejéhez. Tavaly decemberben a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Club-ban adott koncertjükön rögzítették a felvételeket, ahol közreműködött Sill Doki Arrila gitáron és Gasparik Fecó zongorán.

A banda egy nagyon jól sikerült évet tudhat maga után.

„Megjelent az új lemezünk, ami a megjelenés hetében a MAHASZ 13 helyén nyitott. Két videoklippel (Lépjünk le!, Privát mennyország) és egy szöveges videóval (Durván bújj hozzám) is jelentkeztünk.

A stúdiómunkálatok mellett pedig végigkoncerteztük az évet: tavasszal a Dorothyval volt egy önálló turnénk, ami nagyon jól sikerült. Ősszel jártunk Prágában és Pozsonyban a Tankcsapdával, de koncerteztünk a Kowalsky meg a Vegával és a Rómeó vérzikkel is. Volt egy fantasztikus hangulatú lemezbemutatónk hazai pályán és az évet Budapesten zárhattuk a Barba Negrában Szilveszterkor teltház előtt a Tankcsapdával. Azt hiszem, sok zenekar szívesen tudna magáénak egy ilyen évet :-)”

2016 a koncertezésről szól majd a zenekarnak. Meghívást kaptak január végére a Budapesten megrendezésre kerülő Lemmy emlékestre, ahol már biztos találkozhatunk velük.

„Hamarosan eláruljuk a tavaszi turné állomásait is. Komoly menet lesz annyit már most elmondhatunk :-) Közben szépen alakulnak a nyári bulik is. Klipeket tervezünk és hamarosan jelentkezünk egy 2015-ös évünket összefoglaló kisfilmmel is.”

De addig is nézzétek és hallgassátok a Privát Mennyország, a Maradok és a Kikötőd leszek akusztikus verzióit:

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

Zaťko Ervin, aTEMPO.sk