Elhunyt Glenn Frey, az Eagles együttes egyik alapítója

Glenn Frey

67 éves korában elhunyt Glenn Frey, az Eagles együttes egyik alapítója. Frey halálhírét menedzsere jelentette be:"Glenn bátran küzdött az elmúlt hetekben, de sajnos a reumatikus ízületi gyulladás okozta komplikációkat nem tudta legyőzni".

Az 1971-ben Los Angelesben alakult Eagles a 70-es évek elején robbant be a rockvilágba, akkor még Linda Ronstadt háttérzenekaraként. A négytagú rockbanda képzett zenészekből állt, és a country-zene hangzásvilágát a rockzenével párosító stílusukkal hamarosan önálló zenekarként is sikeres lett. Főként country-rockot és folk-rockot játszottak. A One of These Nights, a Best of My Love, vagy a Life in the Fast Lane ma már örökzöld slágerek. Egyik legnagyobb sikerük: a Hotel California 1976-ból.

Glenn Frey az Eagles gitárosa és énekese volt, a Take it Easy, vagy a Tequila Sunrise című számok emlékeztetnek a hangjára.

 

Az együttes a hetvenes évek közepén élte fénykorát, lemezeiből több mint százmillió példányt adtak el. Frey a nyolcvanas években szólólemezekkel is nagy sikereket ért el.

ATEMPO.sk / MTI