Az Apnoé Csiba Júliával a Fonóban mutatja be Hegylakó című új lemezét

A rock és a népzene lendületét összekapcsoló Apnoé zenekar február 6-án szombaton a Fonó Budai Zeneházban mutatja be új albumát, a Hegylakót. Az együttes énekese a Harmónia-díjas felvidéki Csiba Júlia. A lemezbemutató koncert két népzenész vendége Unger Balázs (cimbalom) és Szokolay Dongó Balázs (fúvós hangszerek) lesz.

Az Apnoé zenekar műsorában együttműködik hagyomány és megújulás: a régiből építkezik, de mai tartalmakat hordoz. Rock and rollba oltott sűrű csárdás, kuruc funky és pszichedelikus legényes, százéves dallamok és kortárs tánczene fonódik össze lüktető egésszé.

ESEMÉNY

Az együttes nem mindennapi hangszerelésben, erdélyi vonósbandákat idéző lendülettel muzsikál, stílusteremtő munkájuk gyümölcse egy új műfaj: a powerfolk.

A hat éve létező csapat harmadik stúdióalbuma, a Hegylakó tavaly év végén jelent meg és sokban különbözik az eddigiektől, a 2011-es Fordulótól, illetve a három évvel későbbi Víganjáróktól - kicsit rockosabb és jobb hangzású. Utóbbi Takács Zoltán Jappán producernek, a Heaven Street Seven billentyűsének, a Soerii & Poolek egyik felének is köszönhető. A dalokat a pesterzsébeti ABnormal Stúdióban rögzítették, a hangmérnök Phillip László, az Üllői Úti Fuck egykori basszusgitárosa volt.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

A zenekar tagjai: Csiba Júlia (ének), Mesics György "Mesó" (hegedű, gitár, ének), Takács Gergely (gitár, koboz), Alasztics Balázs (szaxofon), Kovács Áron (basszusgitár), Kovács Gábor (dobok).

A Hegylakó című lemez a Gryllus Kiadó gondozásában jelent meg.

aTEMPO.sk / MTI