Újabb fellépőket mutatott be az ide Rockmaraton

Rockmaraton

A Bad Religion, az Airbourne, az At The Gates, a Manegarm, a Dog Eat Dog, a Testament, az Ignite, valamint a Toxic Holocaust is fellép az idei Rockmaratonon július 8. és 17. között a dunaújvárosi Szalki-szigeten.

A fesztivál tavaly ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, a mostani bejelentéssel tizennyolcra nőtt az idei rendezvény külföldi fellépőinek száma.

Tavalyi nagy sikerű koncertje után ismét Magyarországon játszik a Bad Religion. A legendás kaliforniai punk rock csapat 1979 óta koncertezik világszerte, miközben Greg Graffin énekes és zenésztársai olyan zenekarokat inspiráltak, mint a Blink-182, a NOFX vagy az Offspring. Az éles társadalomkritikájáról ismert Bad Religion legutóbb 2013-ban jelentkezett új lemezzel, True North címmel.

A dobos és énekes O'Keeffe testvérpár által vezetett ausztrál Airbourne a hard rock színtér fontos szereplője. Az AC/DC, a Judas Priest vagy a Motörhead hatását magán viselő zenekar az elmúlt évek során bizonyította, hogy a hetvenes-nyolcvanas évek rockja töretlenül népszerű.

A dallamos death metál egyik nagyágyúja a svéd At The Gates, amely tavalyi nagy sikerű budapesti koncertje után idén a Szalki-szigeten lép fel. Az 1990-ben alakult, majd az 1995-ös nagy sikerű Slaughter of the Soul című lemez kiadása után feloszlott zenekar mintegy tíz év hallgatás után két éve újra aktív, és a 2014-ben megjelent At War With Reality című anyag kedvező fogadtatást kapott. Szintén svéd a Manegarm viking/black metál csapat, amely a skandináv mitológiában szereplő farkasról kölcsönözte nevét. Az együttes tavalyi, cím nélküli albumának dalai mellett az elmúlt tíz év anyagából is merít dunaújvárosi programja során.

Az Ignite, amely a közelmúltban Budapesten dupla teltházas lemezbemutató koncertet adott, szintén ott lesz a Szalki-szigeten magyar származású frontemberével, Téglás Zolival. A fesztiválon a régi sikerek mellett a tíz év kihagyás után megjelent friss album dalai is elhangzanak.

Szintén fellép a kilencvenes évek New York-i és New Jersey-i hardcore színterének egyik legszínesebb tagja, a kemény alapokat rapbetétekkel és néhol fúvósokkal kiegészítő Dog Eat Dog. A trash metál színtér klasszikusa a harminc éve aktív kaliforniai Testament, amelynek eddigi tíz lemeze több mint 15 millió példányban kelt el világszerte. A Toxic Holocaust frontembere, Joel Grind 2003-ban még saját nevén jelentette meg Evil Never Dies című albumát, azóta a projekt zenekarrá bővült.

A hazai mezőnyből mások mellett a Road, az Ossian, a Paddy and the Rats, a Depresszió és az Alvin és a Mókusok zenél az idei Rockmaratonon.

ATEMPO.sk / MTI