Mintegy száz magyar fellépőt jelentett be a VOLT Fesztivál

VOLT Fesztivál

Ma mintegy száz magyar fellépőt jelentettek be a szervezők a soproni Telekom VOLT Fesztiválra. A listán szerepel a 30Y, a Csík Zenekar, a Tankcsapda, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Péterfy Bori & Love Band, a Beatrice, az Európa Kiadó, az R-Go és a Bikini is.

A januárban a legjobb közepes méretű európai fesztivál díját elnyert Telekom VOLT Fesztivál idén június 28-án indul és július 2-ig tart: négy nap alatt tíz színpadon több mint kétszáz program szerepel.

Sokat változott a headliner fellépők sora az elmúlt években a VOLT Fesztiválon. Ma már főműsoridős helye van nálunk a Halott Pénznek és a Wellhellónak is, akárcsak a Brainsnek, a Vad Fruttiknak, az Irie Maffiának vagy az Intim Torna Illegálnak.

Természetesen idén is jelen lesz a harmincezres küzdőteret rendszeresen megtöltő Tankcsapda vagy Kiscsillag, és különleges produkcióval készül a VOLT-ra a Punnany Massif.

Idén is két nagyszínpad fogadja a VOLT vendégeit, a Telekom nagyszínpad és az OTP Junior - Petőfi Rádió nagyszínpad, de a legfontosabb hazai csapatok a harmadik, legnagyobb küzdőterű színpadon, a Janán is lesznek. Koncertet ad többek között a 30Y, a Cloud 9+, a Csík Zenekar, Fábián Juli és Zoohacker, a hiperkarma, a Honeybeast, a Kaukázus, az Ivan and the Parazol, a Kowalsky meg a Vega, a Magna Cum Laude, a Magashegyi Underground, a Moby Dick, az Ocho Macho, Odett, a Paddy and the Rats, a Péterfy Bori and Love Band, a Soerii & Poolek, a Szabó Balázs Bandája és a Supernem.

A "nagy öregek" közül színpadra lép az idén 70 éves Nagy Feró által vezetett Beatrice, koncertet ad a Deák Bill Blues Band és az Európa Kiadó is. A naponta jelentkező, élő legendákat felvonultató sávban zenél mások mellett az R-Go, a Bikini, a Budapest Bár, és itt lép színpadra Kis Grófo is délben. Szintén itt találkozhatnak a nézők a Cimbalibanddel, Müller Péter Sziámi Andfriends csapatával, Petruskával, a B the First-tel és a Mrs Columboval. A kortárs művészeket tömörítő formációk közül idén is jelen lesz Sopronban az ef. Zámbó Happy Dead Band, a Tudósok; az ismert Random Trip sorozat ugyancsak a VOLT vendége. A hiphop képviseletében lesz látható és hallható a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Bëlga, Majka és Curtis, a Hősök, Deniz vagy az Akkezdet Phiai.

A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió idei tavaszi közös tehetségmutató versenyének győztese a nagyszínpadán szerepel, de mind a tizenketten jelen lesznek a rendezvényen, tehát a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, az Esti Kornél, Fehérvári Gábor Alfréd, a Fran Palermo, Marge, a Mangooz and the Magnet, a Passed, a Superstereo, a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Run Over Dogs, valamint a Zaporozsec.

A szervezők már korábban bejelentették mások mellett az Iron Maiden, Wiz Khalifa, a Slayer, Axwell & Ingrosso és a Prodigy fellépését a VOLT-on.

ATEMPO.sk / MTI