Rihanna lehagyta Michael Jacksont

Eddig Michael Jacksonnal közösen tanyázott a bronzérmes pozícióban, tizenhárom listavezető slágerrel. A héten újabb dala ért fel a csúcsra, így már egyedül uralja az amerikai Hot 100 örökranglistájának harmadik helyét. Rihanna előtt Mariah Carey található tizennyolc és a The Beatles húsz listavezetővel.

A barbadosi énekesnő az Anti című nyolcadik stúdiólemezének első slágerével, a Drake kanadai rapperrel készült Workkel vette át a vezetést az Amerikai Egyesült Államokban.

Rihanna elsőként 2006 májusában és júniusában szerepelt a Billboard magazin Hot 100 rangsorának élén, három hétig az SOS című szerzeménnyel. 2007-ben a Jay-Z-vel készített Umbrellával hét hétig tanyázott a legmagasabb pozícióban. 2008-ban triplázott: a Take a Bow-val egy, a Disturbiával két, a T.I.-jal készült Live Your Life-fal (ebben közreműködőként hallható) hat hétig vezetett. 2010 az énekesnő eddigi legsikeresebb éve. Tavasszal a Rude Boyjal bérelte ki az első helyet öt hétre. Aztán Eminemmel uralta a mezőnyt hét hétig a Love the Way You Lie közreműködőjeként. Ugyanebben az évben a Drake-kel készített What’s My Name?, valamint az Only Girl (In the World) című dala egy-egy hétig vezetett. 2011 tavaszán az S&M című felvételének Britney Spearsszel készült változatával szerepelt a csúcson egy hétig, majd a Calvin Harrisszel készített We Found Love-val volt első tíz hétig, 2011-ben nyolc, 2012-ben két hétig. 2012 decemberében a Diamondsszal vezetett három hétig. Eminem újabb slágere, a The Monster közreműködőjeként 2013 decemberében két, 2014 januárjában szintén két hétig volt listavezető.

Puha József, ATEMPO.sk