Költözik a Budapest Music Expo

Új helyszínen, a Hungexpo területén szervezi meg a Budapest Music Expót a Hangszeresek Országos Szövetsége. A költözés oka, hogy a rendezvénynek eddig helyet adó SYMA csarnokot áprilisban bezárták. Az expót 11. alkalommal hozzák tető alá október 7-től 9-ig, és ez lesz az eddigi legnagyobb hangszerkiállítás.

A Budapest Music Expót 2005-ben szervezte meg először a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) akkor még Hangfoglalás néven. Az első rendezvénynek a Millenáris adott helyet, majd 2006-tól 2015-ig a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban várták a zenélés iránt érdeklődőket. Mivel a SYMA idén áprilisban bezárt, a szervezőknek lépniük kellett, és a Budapest Music Expót átvitték a Hungexpo területére.

Budapest Music Expo

A hangszerkiállítás az ’F’ és a ’G’ csarnokban, illetve a passzázson kap helyet. Míg a tavalyi expó 12 ezer, az idei 17 ezer négyzetméteren terül el, így ez lesz minden idők legnagyobb zenei kiállítása nem csak itthon, hanem Budapesttől számítva 1000 kilométeres távolságon belül. A szervezők a ’G’ csarnokot két részre bontják, csendes és félhangos teremmé, így a gitárokon zúzó fiatalság biztosan nem tudja zavarni a látványtechnika iránt érdeklődőket.

A kiállításnak a kezdetek óta szerves része a rengeteg hangszerbemutató és koncert. Az eddigi három – volt év, amikor négy – színpad helyett 2016-ban öt színpadon váltják egymást a zenekarok, így elmondható, hogy koncertfelhozatalban is az idei expó lesz a legerősebb.

Itt kerül majd megrendezésre az Öröm a zene tehetségkutató döntője is, ahová elsőként a főleg felvidékiekből álló Kilowatt zenekar került be, mint az év elején megrendezett XIXO Borsodi Amatőr Zenekarok Versenyének győztese.

Budapest Music Expo

Mint mindig, most is ingyenesen lesz látogatható minden program. Érdemes már most beírni a naptárba: október 7-8-9. Budapest Music Expo, Hungexpo.

ATEMPO.sk