Rendhagyó Prímástalálkozó szombaton Budapesten

Rendhagyó Prímástalálkozó

Különleges zenei csemegét hallhatnak az érdeklődők szombaton a Várkert Bazárban Budapesten: a Rendhagyó Prímástalálkozón magyar zenészek muzsikálnak együtt, a koncerten a magyar népzenei világ dallamai csendülnek fel.

A Rendhagyó Prímástalálkozó produkcióban a zenei élet kimagasló egyéniségei szerepelnek együtt: különböző műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekarban Pál István Szalonna, Vizeli Balázs és Gombai Tamás hegedül, Bede Péter szaxofonon, Both Miklós gitáron, Kuti Sándor cimbalmom, Doór Róbert nagybőgőn, Mester László brácsán játszik, a két énekes pedig Herczku Ágnes és a felvidéki Korpás Éva.

A zenekar különlegessége, hogy mindenki prímás, közösen mégis egységet képviselnek a színpadon. A rendhagyó formáció tagjai külön-külön is számos díj birtokosai, ahogy a Rendhagyó Prímástalálkozó első albuma is komoly elismerésekben részesült: a rangos világzenei szaklap, a brit Songlines magazin 2010-ben beválogatta Top of the World listájára, 2011-ben pedig a zenekar megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásában megvalósuló koncert július 2-án 20 órakor kezdődik a Várkert Bazár Öntőház udvarán.

ATEMPO.sk / MTI